menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 oktober 2018

Centrale tandartsenpost in Twente

Vanaf december werken 102 Twentse tandartsen samen als het aankomt op spoeddiensten. Een gedeelde tandartspost verlicht de werkdruk.
Centrale tandartsenpost in Twente

240.000 patiënten in de omgeving van Oldenzaal en Enschede kunnen binnenkort bij tandheelkundige spoed terecht bij de nieuwe Tandartsen Post in Twente. Er komt een centrale tandartsenpost in Enschede met vier behandelkamers. Voor de 102 Twentse tandartsen die meedoen, betekent het dat ze geen spoeddiensten meer hoeven te draaien. De Tandarts Post Twente is niet alleen in de avonduren, weekeinden en tijdens feestdagen open, maar ook in de kerst- , krokus- en bouwvakvakantie, wanneer veel van de aangesloten tandartsen hun eigen praktijk gesloten hebben.

 

Initiatiefnemers van de tandartsenpost zijn de Enschedese tandartsen Olav Gering, Steven Soons en Stefan Brager. Tandarts Hans Brummelhuis is de partner uit Oldenzaal. Hans Diemont wordt als vijfde partner verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. De vijf initiatiefnemers lopen het financiële risico voor de exploitatie van de tandartsenpost, ze investeren samen een kwart miljoen euro.

 

De toegang tot Tandarts Post Twente wordt laagdrempelig: patiënten kunnen zelf beslissen of ze langs willen komen, ze hoeven daarvoor niet meer langs de Doktersdienst. Alle klachten worden behandeld en er moet direct met pin worden afgerekend. De post neemt geen eigen patiënten aan, alle deelnemende praktijken betalen een bijdrage aan de tandartspost. 

  

Bron: https://www.tubantia.nl/regio/nieuwe-twentse-tandartsenpost-br-dient-dokter-en-patient~a3d13bbc/

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Tandarts Samenwerken Spoedzorg
Gerelateerde artikelen