menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
18 december 2017

'De persoonlijke aandacht die mijn patiënten krijgen, verwacht ik ook van mijn bank'

Tandarts Hardi Mirza (33) werkt en onderneemt vanuit het hart. Zijn Mondzorgcentrum Utrecht is vanuit die instelling uitgegroeid tot één van de grootste en best gewaardeerde van de regio.
'De persoonlijke aandacht die mijn patiënten krijgen, verwacht ik ook van mijn bank' Hardi Mirza (tandarts): “Het is voor mij enorm inspirerend om te zorgen dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen en persoonlijke aandacht krijgen”

Vertrouwen en persoonlijke aandacht zijn voor Hardi belangrijke factoren in zijn huidige succes. Datzelfde vertrouwen en persoonlijke aandacht verwacht hij ook van zijn financieel adviseur van ABN AMRO : " Hij ziet mijn ambitie en kijkt naar de persoonlijke vraagstukken waar ik mee te maken krijg."    

 

De tandartspraktijk is geen plek waar de meeste mensen voor hun plezier heengaan, weet ook Hardi. Vaak ziet hij mensen die een bezoek aan de tandarts uitstellen, soms té lang: "We hebben hier patiënten gehad die jarenlang niet meer durfden te lachen. Die daarom moeite hadden met sociale contacten. Het is voor mij enorm inspirerend om te zorgen dat die mensen zich bij ons op hun gemak voelen en persoonlijke aandacht krijgen. En dat je ze dan letterlijk en figuurlijk weer een lach op hun gezicht kunt toveren. "  

 

Aangename werkomgeving  

Voor Hardi begint een goede behandeling bij een goed team in zijn praktijk. "Mijn doel is om een aangename werkomgeving te creëren waar de patiënt merkt dat zowel ikzelf als mijn collega’s in een fijne sfeer met elkaar werken. Ik werk ook graag met jonge mensen, die net als ik nog een bepaalde ontwikkeling willen ondergaan en die ik kan begeleiden om er samen voor te zorgen dat het beste eruit komt wat erin zit."  

 

Begeleiding in groei  

"De mensen die bij mij komen solliciteren op een tandheelkundige functie, bekijk ik ook in de eerste plaats als persoon. Wat wil hij of zij precies in die functie? Wat is de motivatie? De ambitie? Waar wil hij of zij zich in ontwikkelen? Daarna kijk ik eigenlijk pas of en wat iemand heeft gestudeerd. En met dagelijkse ondersteuning, op heel persoonlijke basis, zorg ik ervoor dat ze zich heel snel ontwikkelen, dat ze zich gezien voelen, vertrouwen hebben en extra gemotiveerd zijn. "    

 

Persoonlijk financieel adviseur  

"Wat mijn praktijk mooi maakt is het feit dat als je hier binnenloopt, je het gevoel hebt dat je bij jóuw tandarts zit: jouw assistente, jouw receptioniste. En we hebben de mogelijkheid dat je ook op de zondagavond behandeld kan worden. Die extra's, die persoonlijke benadering, dat persoonlijke gevoel is eigenlijk ook wat ik van mijn bank verwacht. De samenwerking met Rik, mijn financieel adviseur van ABN AMRO, ervaar ik ook als zeer persoonlijk. Dat zie ik terug in de manier hoe we met elkaar omgaan. Ik merk dat hij niet alleen kijkt vanuit het oogpunt van de bank maar ook mijn ambities ziet en de vraagstukken waar ik mee te maken krijg. Ik zit middenin de verdere ontwikkeling van mijn bedrijf en ik kan hem er inmiddels echt in vertrouwen dat hij me helpt die ontwikkeling met geld en advies zakelijk vorm te geven."   

 

Lach om van te dromen  

"Een nieuw initiatief waar ABN AMRO me zo wel financieel als qua advies mee geholpen heeft, is het opzetten van My Smile. Daarbij gebruiken we de laatste technieken om voor mensen de stralende lach te verwezenlijken waar ze al jaren van dromen. We laten na een analyse van het gebit eerst digitaal zien wat het te verwachten resultaat is en na akkoord van de patiënt gaan we pas aan de slag. Echt een nieuwe ontwikkeling waar we al veel succes mee hebben. "  

 

Niet alleen zakelijke groei  

" Rik en ABN AMRO  begrijpen waar ik het voor doe. Dat het me niet alleen gaat om zakelijke groei maar dat ik met iets bezig ben waar ik mijn gevoel en mijn hart in kwijt kan. En die aandacht, die zorg, wil ik ook aan mijn personeel en mijn patiënten kunnen geven. Ik zou graag iedereen tegelijkertijd willen behandelen maar ik ben ook maar een mens. Ik kan er niet altijd voor iedereen zijn. Maar wat ik wél kan doen is ervoor zorgen dat mijn team mijn visie deelt om zorg persoonlijk te maken. Dat iedere patiënt die hier binnenloopt hetzelfde persoonlijke zorgplan krijgt : van de tandarts, de receptioniste en de assistente."  

 

Zorgen om zorg  

"We leven helaas in een wereld waar in echte zorg steeds minder wordt. Er is steeds minder aandacht en ruimte voor die persoonlijke aandacht, de menselijke band. De overheid heeft minder geld en technische innovaties maken veel vormen van zorg steeds onpersoonlijker. Ik zie dat ook bij de tandartsen die pas afstuderen. Het zijn goede tandartsen, absoluut. Maar de visie van hoe je precies met de patiënt moet omgaan en wat belangrijk is voor zo’n patiënt ontbreekt vaak nog. En daar probeer ik ze hier ook in te begeleiden. "  

 

Zakelijke steun en advies  

"Mijn persoonlijke wens voor de toekomst is dat ik kan blijven stimuleren dat iedereen in mijn omgeving, zakelijk en privé, het beste uit zichzelf kan halen. Dat zij elke dag weer dat gevoel ervaren van: ‘Ik haal eruit wat erin zit, voor mijzelf’. Voor mij geldt dat natuurlijk ook, ik wil me daarnaast op allerlei vlakken natuurlijk ook verder ontwikkelen. Als ondernemer vertrouw ik daarbij op de steun en het advies van mijn persoonlijke adviseur van ABN AMRO, het geeft me veel rust dat hij samen met de bank dichtbij me staat en dat mijn zakelijke ambities bij hen in goede handen zijn."  

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
ABN AMRO Mondzorg Financieel
Gerelateerde artikelen