menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
4 oktober 2018

Show je praktijk: fysiopraktijk Movamento van Jelle Heisen

Fysiotherapeut Jelle Heisen, sinds 5 jaar eigenaar van Movamento, vliegt heen en weer. Letterlijk en figuurlijk. Vandaag is hij in zijn praktijk in Amsterdam en vertelt over zijn keuzes in de praktijk in stadsdeel Nieuw-West.

Als hij niet in Amsterdam is, dan is hij te vinden in Utrecht of Den Bosch. Ook staat hij met enige regelmaat op het vliegveld. Naast het werk in de praktijk, reist hij mee met het Nederlands dames handbalteam of naar sporters en congressen in het buitenland. 


Terwijl hij richting het raam loopt, begint hij te vertellen: “Onze locaties verschillen van elkaar, maar bevatten sowieso twee elementen die ik belangrijk vind. Alle oefenruimtes hebben een ruimtelijke indeling met een goede lichtinval.” Een bewuste keuze, omdat hij zelf niet van de hokjes houdt. Dan loopt hij een stukje terug. “Ik wil dat al onze patiënten, sporters en orthopedisch revaliderende mensen, bij binnenkomst zin krijgen om aan de slag te gaan zichzelf te verbeteren.” 


De vloer is oranje en de muur bevat limegroene details. “Groen inspireert, dat is bekend. De oranje vloer verbeeldt een atletiekbaan. Ik wilde een soort loopbaan creëren met de oranje baan. Het geeft mij een gevoel van vooruitgang.” Jelle deed zelf aan atletiek, maar vanwege blessures is hij gestopt en heeft hij van fysiotherapie zijn topsport gemaakt.  

 

Als fysiotherapeut heeft hij de afgelopen jaren veel sporten gezien. “Wij zijn gespecialiseerd in de elleboog. Dus ik zie met name veel bovenhandse sporters, zoals tennissers, waterpoloërs, volleyballers en handballers, maar ook andere sporters zoals basketballers, turners en voetballers heb ik geholpen.” Dat is dan ook de verklaring van de diverse sportfoto’s van o.a. een atleet, turner en iemand die stretcht op de muur. “Ik wil bezoekers activeren door herkenning en beweging te laten zien, omdat dat past bij onze activerende visie.”

 

Op de foto zie je links een behandelbank in de oefenzaal staan. Op mijn vraag of de bezoeker dat niet gek vindt, is zijn antwoord helder. “Nee, mensen vinden het prettig. Het zorgt voor de dynamiek tussen behandelbank en de oefenzaal. Natuurlijk verplaatsen we ons wel naar een aparte behandelkamer als een shirt uit moet of er gevoelige informatie besproken moet worden. Het is typisch Movamento: dynamisch en actief!”

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen