menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
27 juni 2016

Van cursusverkoper tot onderwijsinstelling

“Edin is in 1997 opgericht door tandarts Jack Plooij. Jack kende ik doordat hij klant was bij het factoringbedrijf waar ik werkte. Ik weet niet eens meer hoe het precies ging, maar we zijn op een gegeven moment overeengekomen dat ik Edin zou overnemen.”
Van cursusverkoper tot onderwijsinstelling

"Het bedrijf was op dat moment voor Jack meer ‘voor erbij’ en ik wilde graag iets voor mezelf doen. Dus heb ik in 2004 de touwtjes in handen genomen."

 

Ondernemen

“Toentertijd gaf Edin cursussen ‘voor en door tandartsen’. Er waren 2 medewerkers en een handjevol semiprofessionele docenten op inhuurbasis. Doordat ik het overnam, kwam er ineens focus op. Ik dacht veel meer vanuit het ondernemerschap. Daarbij had ik vanuit mijn baan bij het factoringbedrijf al een groot netwerk in de tandheelkunde, wat mij erg heeft geholpen. Zo’n netwerk was nodig om Edin te laten groeien, maar je hebt dat niet zomaar. Dat was dus in mijn voordeel. Een ander voordeel is dat ik zelf geen tandarts ben. Daardoor hoef ik mij niet druk te maken over vakinhoudelijke zaken. Ik heb er simpelweg geen verstand van, maar ik weet er net genoeg vanaf om er over mee te kunnen praten zeg ik altijd maar. Ik heb dus ook de ruimte om me volledig te richten op de zakelijke kant van het bedrijf. De tandheelkundige deskundigheid is gewaarborgd bij de docenten en de didactische deskundigheid bij onze twee onderwijskundigen.”

 

Mbo-opleiding

“We groeiden steeds verder door en sinds dit jaar zijn we zelfs een erkend en professioneel mbo-opleidingsinstituut voor tandheelkundig personeel. Dat was eigenlijk nooit een doel op zich maar dat is gaandeweg zo gegaan, onder andere doordat het vanaf 2018 voor nieuwe assistentes verplicht wordt om de mbo-opleiding gevolgd te hebben. Onze eerste groep begint in september en bestaat uit 12-18 studenten. Het doel is om iedere drie maanden een nieuwe groep te laten starten. De opleiding duurt twee jaar.”

 

Toekomst

“Door de groei hebben we nu ook veel meer personeelsleden. We hebben 8 werknemers op kantoor, 15 vaste docenten en 35 freelancers. En bovendien beschikken we sinds 2009 over een eigen opleidingscentrum inclusief praktijk. Nu we een wettelijk erkend opleidingsinstituut zijn, is het de vraag wat het volgende doel is. We kunnen kiezen voor de breedte door bijvoorbeeld ook opleidingen voor doktersassistentes aan te gaan bieden. Of we kiezen voor een deeltijd hbo-opleiding mondzorgkunde. We zijn daar nog niet over uit, maar dat hoeft ook nog niet. Het belangrijkste voor ons is nu eerst continuïteit, daarna gaan we verder kijken. Maar we zijn nog lang niet klaar.”

 

Op donderdag 30 juni organiseert Edin een open dag voor de  MBO-4 opleiding Tandartsassistent. Klik hier voor meer informatie.

 

Edin Dental Academy

Sportlaan 11

3951 CG  Maarn

www.edin.nl

info@edin.nl

0343-449970

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Assistent Opleidingen
Gerelateerde artikelen