menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
30 januari 2019

3 jaar lang subsidie voor Vitaal Vechtdal

Ministerie van VWS wil met subsidies de structurele samenwerking tussen zorgverzekeraar, gemeenten en netwerken stimuleren. Vitaal Vechtdal is hier een voorbeeld van.
3 jaar lang subsidie voor Vitaal Vechtdal

Vitaal Vechtdal heeft samen met de gemeenten Hardenberg en Ommen en zorgverzekeraar Zilveren Kruis de aanvraag ingediend om extra activiteiten en methoden te ontwikkelen om een gezonde leefstijl onder inwoners van de regio Vechtdal verder mogelijk te maken. De nadruk ligt op meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken, gezonde voeding en ontmoeten & ontspanning.

 

Vitaal Vechtdal 

Vitaal Vechtdal zet zich in voor een gezonde, actieve regio. Samen met werkgevers, scholen, zorgorganisaties, gemeenten, verenigingen en maatschappelijke instellingen worden inwoners van de regio Vechtdal gestimuleerd actief aandacht te besteden aan hun eigen gezondheid. 

 

Vitaal Vechtdal heeft extra aandacht voor mensen die te maken hebben met werkloosheid, slechte gezondheid en een ongezonde leefstijl. Daarnaast wordt ook gekeken hoe de zorg voor kwetsbare ouderen beter kan worden georganiseerd.

 

Bron: Vitaal Vechtdal

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen