menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 februari 2018

5 tips voor meer omzet, vrijheid en onafhankelijkheid

Er zijn legio manieren voor zorgondernemers om meer vrijheid te krijgen, onafhankelijk te blijven en hun omzet te verhogen. Juist in deze tijd is het belangrijk om te weten wat voor uw praktijk werkt en wat niet. Hier leest u vijf tips.
5 tips voor meer omzet, vrijheid en onafhankelijkheid

Veel zorgverleners werken heel hard maar zien dat hun omzet daar niet naar is. Hun inkomen is onvoorspelbaar en kan vaak niet meer groeien. U denkt misschien dat het niet anders kan, dat dit bij uw beroep hoort. Maar wat als ik u zou vertellen dat het wel degelijk anders kan? Dat u met uw kennis, kunde en ervaringen zeer zeker een praktijk (lees: bedrijf) creëren waarin u zelf bepaalt hoe u wilt werken. 


Benieuwd hoe? Hieronder deel ik 5 tips om u op weg te helpen: 

1. Allereerst: geloof in uzelf en in uw dienst. Sta volledig achter wat u doet en draag dit uit. Hier begint het mee. Als u zelf niet in uw behandeling (lees: dienst) gelooft, zullen patiënten dat voelen en zullen ook zij er niet in geloven. Wees u doordrongen van de impact van uw dienst op een mensenleven. Hiervoor mag best een goed bedrag gevraagd worden.
 
2. Werk alleen met patiënten die u het allerleukste vindt. Die uw grenzen en huisregels respecteren. Kan dat in de zorg? Jazeker!  Je weet bij de eerste afspraak al wat voor patiënt het is.  Willen ze een aangepaste prijs, vragen ze veel van u en/of uw tijd? Of komen ze vaak niet of te laat naar een gemaakte afspraak? Deze patiënten zullen eindeloos aan u blijven sleutelen en proberen u naar hun hand te zetten. Alleen als u haarscherp hebt wie uw ideale klant/ patiënt is, kunt u uw ideale praktijk creëren. Wees duidelijk in uw beleid, stel huisregels op en houd u daar aan. Doe geen concessies. Mensen die u niet respecteren zullen op deze wijze vanzelf afvallen en de mensen die u wel respecteren vinden dit de normaalste zaak van de wereld.
 
3. Mensen zijn opzoek naar verbinding en willen gezien worden. Echt gezien worden. Geef uw patiënt meer complimenten, laat uw patiënt voelen dat hij/zij belangrijk voor u is. Verdiep u in de persoon tegenover u. Zo ontstaat er magie. Persoonlijkheid is meerwaarde voor jouw praktijk. Dit moet u natuurlijk wel echt menen.
 
4. Neem een assistent aan. Als u alles zelf doet kunt u niet groeien. U kunt dan veel beter toeleggen op de dingen waar u echt goed in bent. Een assistent aannemen kan al voor een paar uur per week of per maand. 
 
5. Ga netwerken! Dit is echt heel simpel. U kunt immers overal een praatje maken. Denk aan verjaardagen,  beurzen, op het treinstation, in de supermarkt, in een winkel, op vakantie. De mogelijkheden zijn legio. 

 

Gabriëlle Beens, Health in Business. 

www.healthinbusiness.nl   

www.facebook.com/healthinbusiness

@gabriellebeens2 
 

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Ondernemen Eerstelijnszorg
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen