menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 augustus 2019

60 procent zorggebruikers zoekt online naar gezondheidsinfo

Meer dan de helft van de zorggebruikers gaat zelf op zoek naar informatie over zijn of haar gezondheid. Het grootste gedeelte doet dit online en kijkt daarbij vooral naar mogelijke behandelingen. Dat blijkt uit de Transparantiemonitor van Nivel.
60  procent zorggebruikers zoekt online naar gezondheidsinfo

Zes op de tien zorggebruikers kijkt online naar gezondheidsinformatie. Van deze zorggebruikers zoekt 76 procent online, voornamelijk via een zoekmachine. De zorggebruikers die niet online zoeken, doen dit voornamelijk via een zorgaanbieder. Dat komt naar voren in de Transparantiemonitor van Nivel, die loopt van 2018 tot 2022.

 

Respondenten zoeken het vaakst naar mogelijke behandelingen (37 procent). Daarna volgt informatie over zorgaanbieders (17 procent). Bijna 90 procent van de zorggebruikers vond uiteindelijk de informatie die ze zochten. De gevonden informatie wordt door 71 procent van de zorggebruikers gebruikt bij het maken van een keuze voor een behandeling. De voornaamste redenen om gevonden informatie niet te gebruiken, zijn: zelf geen keuze kunnen maken voor de behandeling, informatie is niet van toepassing op de situatie of de informatie is onvolledig.

 

Bron: Nivel,  Zorgvragers zoeken veelal online naar gezondheidsinformatie en dan met name naar informatie over behandelingen

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal