menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
18 februari 2019

Alles over het all-in-loon op een rijtje

Het is nogal een thema, het veelbesproken all-in-loon. Lastig te doorgronden. Maar er is wel degelijk grip op te krijgen. Bijvoorbeeld aan de hand van de deze week gepubliceerde video ‘Het all-in-loon in vijf minuten’.
Alles over het all-in-loon op een rijtje

Pijnlijk dossier

Het all-in-loon is al enige tijd een pijnlijk dossier in de eerstelijns fysiotherapie. Vooral sinds begin 2017, toen een uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland veel stof deed opwaaien. Een werkgever werd veroordeeld tot uitbetaling van 50 vakantiedagen. Die dagen waren al opgenomen door een fysiotherapeut in de praktijk. Het bleek onvoldoende duidelijk dat deze vooraf al in het loon waren verdisconteerd. 

 

Onnodig onder druk

Terecht dat dit bijzondere, historisch gegroeide, systeem hiermee ter discussie kwam. Maar veel indianenverhalen die rondgingen berusten niet op feiten of logica. En veel goede relaties  tussen werkgever en werknemers kwam onnodig onder druk te staan. Zowel voor werkgevers als werknemers is het van belang goed te weten hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit, alvorens tot vaak benodigde actie over te gaan. 

 

Alles op een rijtje 

Ja, het is een complex thema. Toch is het mogelijk om er meer grip op te krijgen. Bijvoorbeeld aan de hand van de deze week uitgekomen  video ‘Het all-in-loon in vijf minuten’. Deze zet alles nog eens overzichtelijk op een rijtje. 

 

Meer informatie vindt u op de  themapagina All-in-loon van VvAA. Ook kunt u een interactieve parallelsessie over het onderwerp bezoeken tijdens het congres  Fysiopraktijk Anno Nu op zaterdag 9 maart in Utrecht. 

 

 

 Erik van Dam is senior adviseur kennismanagement en netwerken bij VvAA Groep B.V. Meer informatie: neem contact op met de paramedisch adviseur van VvAA (030 247 45 15 en paramedici@vvaa.nl).

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen