menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
23 januari 2018

Tandarts berispt voor onjuist declareren

Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle legde afgelopen vrijdag een tandarts een berisping op voor het onjuist declareren van geplaatste kronen.
Tandarts berispt voor onjuist declareren

De tandarts had (verblokte) kronen in één behandeling geplaatst maar deze later als twee separate kronen gedeclareerd alsof ze waren geplaatst in twee verschillende kalenderjaren. Het Tuchtcollege vond daarom dat de tandarts in strijd met de werkelijkheid had gedeclareerd. De onjuiste declaraties vonden plaats ondanks het in de patiëntenkaart (herhaald) opgenomen verzoek van medewerkers van de praktijk om dit met de klaagster te bespreken.


De tandarts probeerde de betreffende declaraties te verhullen door ook in het medisch dossier van de patiënt niet aan te tekenen dat het om verblokte kronen ging in plaats van twee separate kronen. In het dossier stonden dus feitelijke onjuistheden. Het Tuchtcollege vindt dat zijn wijze van declareren buiten de grenzen van een redelijk bekwame beroepsuitoefening is getreden en dat de klachten van de aanklaagster gegrond zijn. De tandarts kan binnen zes weken in hoger beroep gaan tegen deze beslissing bij het Centrale Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.


De hele uitspraak leest u hier.

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Tuchtrecht Tandarts
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen