menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
1 februari 2018

Zeven voordelen van online boekhouding

Ziet u uw administratie als een noodzakelijk kwaad? Besteedt u uw tijd liever aan uw patiënten dan aan uw administratie? Neem dan enkele minuten de tijd om verder te lezen. Deze paar minuten leveren u mogelijk een (tijds)besparing en een tevreden glimlach op.
Zeven voordelen van online boekhouding

Handmatig boeken

Veel praktijken laten de administratie nog op traditionele wijze handmatig boeken. Daar is op zich niets mis mee, maar het handmatig verwerken kost veel kostbare tijd. Veel handelingen kunnen namelijk automatisch. De persoon die de administratie verwerkt, heeft dan meer tijd voor andere zaken.

 

Automatisch inlezen

Een stap verder dan het traditionele handmatig boeken is het automatisch inlezen van uw bankmutaties. Veel boekhoudpakketten bieden deze mogelijkheid. Handmatig verwerken is niet meer nodig en het verkeerd overnemen van een bedrag, met alle tijdrovende gevolgen van dien, is verleden tijd. Automatisch inlezen is doorgaans eenvoudig te regelen. Informeer gerust bij de leverancier van uw pakket wat uw mogelijkheden zijn. Voert uw boekhouder de administratie in? Bespaar dan uw boekhouder tijd (en bespaar zelf geld). Bij vrijwel elke bank is het namelijk mogelijk om mutaties te downloaden die weer in professionele boekhoudpakketten zijn in te lezen.

 

Scannen = boekhouden

Nog een stap verder is het inscannen van te betalen inkoopfacturen en deze naar uw accountant mailen. Ideaal als u een grotere praktijk heeft met veel facturen en andere financiële mutaties. De scans worden ingelezen, waarbij de facturen automatisch geboekt worden in het systeem. Het is dan ook mogelijk dat er betaalbestanden aangeleverd worden van de door u gescande facturen. Weer een tijdsbesparing omdat u de facturen niet twee keer in uw handen heeft.

 

Online boekhouden

Wilt u nog meer stappen zetten? Kies dan voor online boekhouden. De ervaring leert dat praktijkhouders die online boekhouden de administratie eenvoudig en efficiënt vinden.

Enkele voordelen van online boekhouden voor u op een rij:

 

Overal inloggen : U logt in op elke willekeurige plek waar u internetverbinding heeft. Zo is het mogelijk om snel en overal inzicht te hebben hoe uw praktijk er financieel voorstaat.

 

Meekijkmogelijkheid : Verwerkt uw praktijk zelf de administratie? Dan is het mogelijk dat uw adviseur meekijkt en bijvoorbeeld correcties uitvoert. Verwerkt uw adviseur de administratie? Dan kunt u elk moment van de dag meekijken zodat u ziet hoe uw praktijk er voorstaat.

 

Eenvoudig uitbesteden : Als u of uw medewerker door omstandigheden niet toekomt aan het verwerken van de administratie, is het met online boekhouden eenvoudig om deze taken snel uit te besteden.

 

Eenvoudige koppelingen : Niet alleen voor het inlezen van bankmutaties is het mogelijk om een koppeling te leggen. Ook met veel declaratiepakketten is een koppeling mogelijk. Door koppelingen en een slimme verwerkingsmethode bespaart u tijdrovende handelingen.

 

Heldere prijs : Voor de meeste online boekhoudpakketten wordt er een vast bedrag per maand betaald. U weet waar u aan toe bent!

 

Veilig : Professionele pakketten werken via beveiligde verbindingen, waarbij er door erkende organisaties beveiligingscertificaten worden afgegeven. Mocht u besluiten over te stappen op online boekhouden, vraag dan eerst uw leverancier op welke manier de gegevens beveiligd zijn.

 

Actueel : Door automatisch bankmutaties in te lezen en koppelingen te maken, is het eenvoudig mogelijk om steeds een goed beeld te hebben van de financiële situatie van uw praktijk.

 

Kortom, met online boekhouden is het mogelijk om tijd en geld te besparen. Wilt u meer weten? Bezoek dan onze website (www.accountantsindezorg.nl) of neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs (0342 408 508).

Door: Van Ree Accountants
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie
Betrokken partijen: Van Ree Accountants

Lees meer over:
Financieel Online
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen