menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
17 december 2018

De 10 meest gelezen artikelen van 2018 - eerstelijnszorg

2018 was het jaar van de veranderingen in de fysiotherapie, de wet- en regelgeving en innovatieve trends. Een overzicht van de tien meest gelezen online artikelen van 2018 in de eerstelijnszorg.
De 10 meest gelezen artikelen van 2018 - eerstelijnszorg

1. Einde exotische verloning fysiotherapeuten in zicht

Meer dan een jaar zagen we veel gedoe rondom de beloning van fysiotherapeuten in de eerste lijn. Vervelend gedoe, dat menig goede relatie tussen werkgever en werknemer op de proef stelde. In dit artikel werd de historisch gegroeide all-in-loonberekening besproken.

 

2. Emoties spelen soms hoog op bij komst gezondheidscentrum

Bij de komst van een gezondheidscentrum ontstaan er steeds vaker spanningen tussen de zorgaanbieders in de omgeving. Wie gaat zich er wel of niet vestigen? En wat betekent dat?

 

3. AVG en de privacy van uw personeel: 7 tips

Weet u al wat u volgens de nieuwe privacywet niet mag of juist moet met de persoonsgegevens van uw medewerkers? Lees hier 7 belangrijke tips.

 

4. Wkkgz? Nog steeds geen goede bekende...

De bekendheid van de Wkkgz bij zorgverleners blijkt voor de tweede keer op een rij gestagneerd. Fysiotherapeuten maakten wel een inhaalslag, maar moeten tandartsen en huisartsen nog voor laten gaan. Een opfriscursus van VvAA.

  

5. De prijs van een huisartsenpraktijk

Bij de overname van een huisartsenpraktijk moeten koper en verkoper het eens worden over de prijs. Welke onderdelen wegen mee in de waardebepaling?

 

6. Tegenstrijdigheid in businessmodel fysiotherapiepraktijk

U loopt als fysiotherapeut met beweegzorgondernemers, bedrijfsadviseurs, beweegzorgdocenten en -onderzoekers een overlegruimte binnen. Samen zetten jullie een ‘businessmodel bril’ op. Wat ziet u dan?

 

7. Is uw praktijk klaar voor de AVG?

Sinds 25 mei 2018 wordt de nieuwe Eropese privacywet gehandhaafd.In dit artikel vertelden we je wat de AVG inhoudt en wat je moest regelen om AVG-proof te worden. 

 

8. Fysiotherapeuten starten wekkeractie

De actiegroep fysiotherapie heeft in één jaar tijd veel meegemaakt. Van lobbyen in Den Haag tot aan demonsteren voor de deur van een zorgverzekeraar. Pieken en dalen. En ze zijn er nog niet. Eind november startten zij een wekkeractie.

 

9. Innovatieve trends en ontwikkelingen in de zorg

Marco wordt geopereerd. Niet de chirurg, maar een operatierobot zal zich straks over hem buigen om een nieuwe nier bij hem te plaatsen. Een operatierobot werkt sneller en preciezer dan een chirurg. Science fiction? Lees hoe de zorgsector verandert.

 

10. De eerstelijn moet opletten de boot niet te missen 

De eerste lijn is nog steeds te versnipperd en organisaties missen vaak nog mandaat, vindt InEen-directeur Anoeska Mosterdijk. Zo kan de eerste lijn door ziekenhuizen en andere sterkere organisaties buiten spel worden gezet. “Als de kaders al vastliggen, kun je alleen nog maar aanhaken.”

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen