menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
5 december 2018

Dental Plek lanceert gemakkelijke elektronische module

Dental Plek lanceert vandaag een nieuwe oplossing voor mondzorgkundigen om veilig en gemakkelijk (vertrouwelijke) bestanden naar elkaar te versturen.
Dental Plek lanceert gemakkelijke elektronische module

Hiermee geeft Dental Plek antwoord op de stijgende frustratie over de huidige tijdrovende en onnodig gecompliceerde mogelijkheden om elektronisch gegevens uit te wisselen. Mondzorgkundigen kunnen vertrouwen op een veilig (volledig volgens de AVG) en gebruiksvriendelijk systeem dat zorgt voor het optimaal versturen van vertrouwelijke bestanden naar praktijken én patiënten.


Met deze nieuwe module binnen Dental Plek kunnen bestanden gemakkelijk en veilig verstuurd worden doordat de mondzorgkundige: 1) weinig stappen hoeft te doorlopen, 2) er gebruik wordt gemaakt van een eenmalige twee-factor-authenticatie voor één sessie, 3) bestanden tot wel 10 GB verstuurd kunnen worden en 4) bestanden hoeven niet gelijk gedownload en verwerkt te worden.


Guus Vreeswijk, Directeur/ eigenaar Dental Plek: “Dental Plek ziet het als haar missie om mondzorgkundigen te ontzorgen. Momenteel worden zij teveel belast met administratieve taken waardoor zij uiteindelijk minder tijd hebben om patiënten te helpen. Daarnaast merken we dat de huidige mogelijkheden in de markt voor het elektronisch uitwisselen van gegevens niet aansluiten op de wensen en behoefte uit de markt. Het onderzoek ‘Administratiedruk tandartsen’ van de KNMT en VvAA bevestigd dit. Het elektronisch uitwisselen van gegeven via een beveiligde verbinding staat in de top 5 handelingen die tandartsen als tijdrovend ervaren, terwijl dit dus helemaal niet zo hoeft te zijn. Door goed te inventariseren wat de wensen en behoefte zijn, hebben wij deze nieuwe module kunnen ontwikkelen die het werk voor een mondzorgkundige zoveel leuker, makkelijker en veiliger maakt”.

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Dental Plek
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen