menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 januari 2019

Eerste regionale invulling Nationaal Preventieakkoord

Organisaties zetten zich samen in om de gezondheid van inwoners van 8 gemeenten in de regio Foodvalley te bevorderen. Het is de eerste regionale invulling van het Nationaal Preventieakkoord.
Eerste regionale invulling Nationaal Preventieakkoord

Ziekenhuis Gelderse Vallei, Huisartsen Gelderse Vallei,  Rabobank, Alliantie Voeding in de Zorg, Wageningen University & Research, de Christelijke Hogeschool Ede, Regio Foodvalley en Menzis zijn de organisaties die zich samen willen richten op gezonde voeding en preventie. 

 

Want ook in de regio Foodvalley merken onder andere huisartsen het overgewicht en de gevolgen daarvan bij inwoners. Ronald Hendrikse, Raad van Bestuur Huisartsen Gelderse Vallei: “Deze regionale coalitie brengt meer aandacht voor preventie en gezonde leefstijl van onze inwoners. Als huisartsen hopen we hiermee te voorkomen dat mensen afhankelijk worden van medische behandelingen.” Door de samenwerking hopen de artsen van Ziekenhuis Gelderse Vallei dat overgewicht eerder wordt gesignaleerd.

 

Naast gezonde voeding en beweging richt de samenwerking zich ook op het verbeteren van de leefomgeving door het toepassen van onderzoek van Wageningen University & Research en de ontwikkeling van gezondheidsbevordering in zorg en welzijn door het CHE-lectoraat Zorg voor Voeding. Daarnaast gaat onder andere de gemeente Ede in gesprek met mensen uit de bijstand met een gezondheidsachtergrond om een programma aan te beiden om te werken aan een gezondere leefstijl. 

 

Nu de Coalitie Preventie in de Foodvalley is getekend gaan de partijen gezamenlijk op zoek naar een toegankelijk en effectief aanbod van initiatieven voor de inwoners van de regio Foodvalley.

 

Bron: https://www.regiofoodvalley.nl/actueel/nieuws/samen-voor-gezond-gewicht-in-regio-foodvalley/

Foto: Els Jacobi
Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Preventie Huisarts
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen