menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
17 juni 2020

Franchiseconcept De Denticien opent winkel voor gebitsprotheses

De Denticien start met een nieuwe werkwijze voor het maken van gebitsprotheses, waardoor mensen in de winkel een gebitsprothese kunnen ‘shoppen’. De nieuwe franchiseketen opende de eerste Denticien 3D Gebitsprothese Studio in Alkmaar en wil op korte termijn meer winkels openen.
Franchiseconcept De Denticien opent winkel voor gebitsprotheses

De Denticien werkt met 3D print- en scantechnologie, waardoor het overbodig is om conventionele alginaat afdrukken te maken. De tandprothetici van De Denticien maken een mondscan, ontwerpen de prothese met software en printen de pasprothese. Daarna volgt het printen van de definitieve prothese met de 3D printer.

 

3D Smile Design

‘De angst dat hun gezicht en lach veranderen met een nieuwe gebitsprothese is voor veel mensen best een hoge drempel’, vertelt Germen Versteeg, tandprotheticus en oprichter De Denticien, in DentalInfo . Om de klanten gerust te stellen, maakt De Denticien gebruik van een zogeheten 3D Smile Design waarbij het nieuwe gebit natuurgetrouw in de mond van de patiënt geprojecteerd wordt door middel van een 3D-simulatie. Zo is het eindresultaat vanaf de start duidelijk. ‘Tijdens de afgelopen drie jaar voorbereiding en testen is gebleken dat dit de klanten erg geruststelt.’

 

Proefprothese

De Denticien levert volledige en partiële gebitsprothesen en biedt ook een reserveprothese aan.  Daarnaast kunnen mensen een proefprothese mee naar huis nemen om het gevoel van het nieuwe kunstgebit te ervaren. Vervolgens plaatst De Denticien de nieuwe prothese en plaatst alle gebitsgegevens op een persoonlijke Denticien Servicepas, die mensen mee kunnen nemen.

 

Franchisewinkels in Nederland

Na de opening van de eerste locatie in Alkmaar wil De Denticien volgend jaar franchisewinkels openen op andere locaties in Nederland, vertelt Versteeg. ‘Hiervoor zijn we op zoek naar franchisenemers die wij gaan helpen met de juiste training, begeleiding en support.’

 

Link: Dental INFO, Nieuw franchiseconcept De Denticien: naar de winkel voor een kunstgebit  

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Mondzorg Mondzorg
Gerelateerde artikelen