menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
31 oktober 2019

Fysiotherapeuten: CZ ‘slechtste zorgverzekeraar’ en DSW ‘meest meedenkende’

Actiegroep Fysiotherapie heeft CZ uitgeroepen tot 'slechtste zorgverzekeraar'. Dit na onderzoek naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de samenwerking met alle verzekeraars. De fysiotherapeuten riepen DSW uit tot de ‘meest meedenkende’ zorgverzekeraar.
Fysiotherapeuten: CZ ‘slechtste zorgverzekeraar’ en DSW ‘meest meedenkende’ Actiegroep Fysiotherapie reikt de 'Strakke Strop Award' uit aan Joris Ament (tweede van rechts), manager Paramedische zorg van CZ.

Zorgverzekeraar CZ ontvangt de zogeheten ‘Strakke Strop Award’ vanwege de slechtste scores op tarief en verbetering van contractvoorwaarden ten opzichte van vorig jaar. Ruim 85 procent van de fysiotherapeuten is niet tevreden over de aanpassingen voor het contract 2020. Daarnaast geeft bijna tweederde aan ontevreden te zijn met de manier waarop CZ afspraken nakomt.

 

‘Samen in Beweging Award’

Zorgverzekeraar DSW kreeg de aanmoedigingsprijs voor goede samenwerking tussen zorgverlener en verzekeraar: de ‘Samen in Beweging Award’. Uit het onderzoek bleek dat DSW zich het meest constructief opstelt in omgang met zorgverleners. De award is nieuw. ‘Dit past bij het belonen van constructieve samenwerkingen’, aldus Van Gent. Uit het onderzoek bleek niettemin ook dat bijna 42 procent van de ondervraagden ontevreden is over de verbetering van contractvoorwaarden van DSW. ‘Er is zeker nog ruimte voor verbetering, daarom heet het een aanmoedigingsprijs’, vertelt Van Gent.

 

Weinig verbetering in contracten 2020

In het najaar ontvangen zorgverleners de zorgcontracten voor 2020 van de zorgverzekeraars. Brenda van Gent: ‘Ondanks het bestuurlijk akkoord en de gesprekken die wij en de beroepsvereniging hebben gevoerd met de zorgverzekeraars zien wij nog weinig verbeteringen in de aangeboden contracten. Reden genoeg om zorgverzekeraars aan te blijven sporen hun beleid te verbeteren.’

 

Bron: DOK30 Communicatie 

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Fysiotherapie Zorgverzekeraar
Gerelateerde artikelen
Open modal