menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 februari 2018

Huisartsen overwegen aangifte tabaksindustrie

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) overweegt mee te gaan doen met de aangifte tegen de tabaksindustrie. De eerste stap is een peiling onder de ongeveer 12.000 leden van het genootschap.
Huisartsen overwegen aangifte tabaksindustrie

Afhankelijk van de respons op de oproep die per mail aan de leden is verzonden, denkt het NHG volgende week een eerste indruk te hebben. De uiteindelijke keuze om al dan niet aangifte te doen, wordt naar aanleiding van deze peiling gemaakt. Dat zegt een woordvoerder van het NHG.

 

Het bestuur en de verenigingsraad van het artsengenootschap vinden het een maatschappelijke verantwoordelijkheid van huisartsen om verslaving, ziekte en sterfte door roken te verminderen, schrijft het in de mail. Ook is het een van de uitgangspunten van de toekomstvisie van het NHG dat de huisartsenzorg bijdraagt aan het verminderen van gezondheidsachterstanden in de bevolking.

 

Als het NHG meedoet aan de aangifte volgt het daarmee verschillende organisaties in de gezondheidszorg, waaronder recentelijk het AVL en het UMCG, en ook verslavingsartsen, KWF en NTVG. Zij haakten aan bij de aangifte tegen tabaksproducenten die in 2016 werd gedaan door Stichting Rookpreventie Jeugd en twee vrouwen die te kampen hebben met de gevolgen van het roken.

Bron: Medisch Contact
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Huisarts Samenwerken Juridisch
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen