menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
2 november 2018

Infomedics en Famed worden één bedrijf

HAL Investments, eigenaar van Infomedics, heeft nu ook Famed gekocht. De twee grootste factoringmaatschappijen van Nederland bundelen op deze manier hun krachten en smelten op den duur samen tot een bedrijf.
Infomedics en Famed worden één bedrijf

Volgens Dirk Jan Emmens, al enige tijd bestuursvoorzitter van Infomedics en vanaf vandaag ook van Famed, is schaalvergroting noodzakelijk: "Er gebeurt van alles in de markt: je ziet consolidatie van ketens van zorgaanbieders en er moet ongelofelijk geïnvesteerd worden in systemen, bijvoorbeeld door de AVG. Een consolidatieslag in de factoringmarkt is dan niet onlogisch". 

 

Famed en Infomedics waren al enige tijd de nummers 1 en 2 in de markt van declaratieafhandeling in de zorg. Samen vertegenwoordigen ze een omzet van 53 miljoen euro.

 

Samenwerkingsplan
Op korte termijn verandert er niets voor de klanten en medewerkers van Infomedics en Famed. De twee bedrijven draaien voorlopig zelfstandig door met hun eigen medewerkers en systemen. Ondertussen gaan ze aan de slag met een samenwerkingsplan. Emmens benadrukt dat de twee ex-concurrenten samen een heel nieuw en verbeterd bedrijf gaan opbouwen, waarbij ze elkaars ervaring en ‘best practices’ zullen benutten. “We gaan een nieuw merk neerzetten, wellicht ook met een nieuwe naam.”

 

Hoe lang dat precies gaat duren, kan Emmens nog niet zeggen. In ieder geval enkele maanden tot misschien een jaar. ”We willen het zorgvuldig aanpakken, dat kost tijd.”
 

Groeiambitie
De nieuwe combinatie ambieert groei. Het bedrijf verwacht na de samensmelting, aldus het persbericht, “nog meer in staat te zijn om te investeren in de kennis van medewerkers, de technologische ontwikkeling en het efficiënter maken van de bedrijfsprocessen. Het doel is om nieuwe producten te ontwikkelen en de administratieve en organisatorische lasten voor zorgaanbieders nog verder terug te dringen”.
 

Geplaatst door: Maaike Heijltjes Maaike Heijltjes
hoofdredacteur

Lees meer over:
Factoring
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen