menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
15 mei 2018

Infomedics ontvangt het Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

Op 1 mei 2018 heeft Infomedics (facturering en debiteurenbeheer voor zorgverleners) officieel het Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren (SVI) in ontvangst genomen. Met het behalen van dit keurmerk heeft Infomedics aangetoond dat zij op een maatschappelijk verantwoorde wijze incasseren. Infomedics is de eerste - en enige - factoringmaatschappij die dit keurmerk heeft.
Infomedics ontvangt het Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

Schuldenlast

In Nederland heeft circa één op de vijf huishoudens schulden. De buitenwereld weet hier in de meeste gevallen niets van. Er heerst nog altijd een taboe op het hebben van financiële problemen. Uitzichtloze situaties en schaamte maken deze groep kwetsbaar. Incassobureaus houden hier echter vaak geen rekening mee. Daarmee zorgen ze niet alleen voor onnodig leed, maar het werkt ook contraproductief. Door gepaste oplossingen te bieden kunnen mensen vaak wel hun rekeningen voldoen.

 

Het keurmerk SVI biedt de garantie dat achterstallige betalingen er op een sociaal verantwoorde manier worden geïnd. Voor zorgverleners die hun debiteurenbeheer uitbesteden is dit heel belangrijk. Zij geven namelijk de financiële afwikkeling met, en dus de zorg voor hun patiënten uit handen. Voor de zorgverlener zelf is het natuurlijk ook erg prettig dat patiënten vaker in staat zijn te betalen. Dat Infomedics het keurmerk SVI heeft behaald is dus goed nieuws voor hun klanten.

 

Het keurmerk krijg je natuurlijk niet zomaar. Om aan de voorwaarden te voldoen moet je een intensieve audit ondergaan die anderhalve dag duurt. Aan de hand van inzage in documenten, procedures en één-op-één interviews moet worden aangetoond dat men aan de strenge voorwaarden van het keurmerk voldoet.

 

Met het behalen van het keurmerk heeft Infomedics laten zien dat zij in alle gelederen van hun organisatie het sociaal verantwoord incasseren hebben doorgevoerd. Meer informatie over het keurmerk SVI is te vinden op de website: http://keurmerk-svi.nl/.

 

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Keurmerk Ondernemen
Gerelateerde artikelen