menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
4 januari 2021

'Kwart Nederlanders mijdt de tandarts sinds corona'

24 procent van de Nederlanders zegt sinds de corona-uitbraak niet meer bij de tandarts te zijn geweest. 10 procent zegt dat dit ook geldt voor hun kinderen. Dit stelt Independer, op basis van onderzoek door het bureau Panel Inzicht. 37 procent van de ‘tandartsmijders’ denkt dat dit een merkbaar slechte invloed heeft op het eigen gebit en dat van hun kinderen.
'Kwart Nederlanders mijdt de tandarts sinds corona'

De coronacrisis lijkt een negatieve invloed te hebben op de gebitten van veel Nederlanders omdat een deel van hen de tandarts mijdt. Met name onder jongeren tussen de 18 en 34 jaar leeft angst voor een coronabesmetting.

 

Een op vijf wil eerst vaccin

In deze leeftijdsgroep zegt 21 procent pas weer naar de tandarts te gaan nadat ze zijn ingeënt tegen corona. 17 procent van hen zegt in het onderzoek dat ook hun kinderen sinds de uitbraak niet meer bij de tandarts zijn geweest en dat ze pas weer gaan nadat ze gevaccineerd zijn. 47 procent van de ondervraagden tussen 18 en 34 jaar zegt dat het mijden van de tandarts merkbare negatieve invloed heeft op hun gebit en dat van hun kinderen.

 

Driekwart heeft aanvullende verzekering

Toch zegt 77 procent van de ondervraagden een  aanvullende tandartsverzekering te hebben. Bij de jongeren is dit zelfs 81 procent. Mannen kiezen volgens dit onderzoek gemiddeld een hogere dekking dan vrouwen. 26 procent van de mannen kiest een tandartsverzekering met de laagste dekking van maximaal 250 euro. Bij vrouwen ligt dit op 37 procent. 41 procent van de mannen kiest voor een dekking van maximaal 500 euro. Vrouwen doen dit in 29 procent van de gevallen.

 

Lees hier: Independer, ' Kwart Nederlanders niet naar de tandarts sinds corona ', 30 december, Radio1, ' Nederlander durft niet meer naar de tandarts door corona ', 30 december

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Martin Zuithof Martin Zuithof
Hoofdredacteur

Lees meer over:
Corona Zorgmijden Tandarts
Gerelateerde artikelen