menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
18 juli 2019

LHV: ‘Huisarts kan problemen VGZ en Ikazia niet oplossen’

Zorgverzekeraar VGZ roept huisartsen op om geen VGZ-verzekerden meer door te verwijzen naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Huisartsenvereniging LHV ontving hierop verontwaardigde reacties van huisartsen. De LHV sluit zich hierbij aan en stelt dat het niet de taak is van huisartsen om problemen over zorginkoop op te lossen. De vereniging dringt er bij VGZ op aan zelf tot een oplossing te komen.
LHV: ‘Huisarts kan problemen VGZ en Ikazia niet oplossen’

Het Ikazia Ziekenhuis stopte met het behandelen van patiënten die bij VGZ verzekerd zijn, omdat de verzekering al twee jaar weigert om een hogere vergoeding te betalen aan het ziekenhuis, stelt Ikazia-directeur Rob Kievit.

 

Op 5 juli ontvingen huisartsen in Rotterdam het verzoek van VGZ om VGZ-verzekerden niet meer door te verwijzen naar het ziekenhuis. Veel huisartsen reageerden hierop verontwaardigd. De LHV deelt die reactie en verzocht hierop VGZ dringend om een oplossing buiten de huisarts om te zoeken.

 

Budgetproblematiek

De LHV vindt dat VGZ haar verzekerden zelf dient te informeren over het conflict met het Ikazia Ziekenhuis. ‘Budgetproblematiek is een onjuist criterium bij verwijzen. Huisartsen verzoeken om in het spreekuur de afweging te maken over welke patiënt met welke verzekering in welk ziekenhuis terecht kan, is een rol die niet bij de huisarts thuis hoort.’

 

Bron: LHV, Huisarts kan probleem tussen VGZ en Ikazia niet oplossen

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Huisarts LHV VGZ Ziekenhuis
Gerelateerde artikelen
Open modal