menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
23 juli 2019

Minister Bruins: ‘Opleiden 52 extra tandartsen kost ruim 13 miljoen per jaar’

In antwoord op Kamervragen, stuurde minister Bruno Bruins van Medische Zorg een kostenraming over het verhogen van het aantal opleidingsplaatsen voor tandartsen. Het opleiden van 52 extra tandartsen kost volgens hem 13,1 miljoen euro per jaar.
Minister Bruins: ‘Opleiden 52 extra tandartsen kost ruim 13 miljoen per jaar’

De Tweede Kamer stelde vragen naar het aantal benodigde opleidingsplaatsen voor tandartsen naar aanleiding van een onderzoek van het Capaciteitsorgaan. Het orgaan adviseerde in een tussentijds advies om het aantal opleidingsplaatsen te verhogen van 240 naar 311.

 

52 extra opleidingsplaatsen

Universiteiten laten meer studenten toe dan door de overheid gefinancierd worden. Het ging om 259 opleidingsplaatsen, waardoor minister Bruins 52 extra opleidingsplaatsen als uitgangspunt neemt om het advies van het Capaciteitsorgaan op te kunnen volgen. Het definitieve advies van het orgaan wordt eind dit jaar verwacht.

 

‘Meer tandartsen met pensioen dan worden opgeleid’

De KNMT zet zich in voor meer opleidingsplaatsen en gaat zich richten tot beide Kamers en de ministeries om dit te kunnen realiseren. Wolter Brands, voorzitter van de KNMT, ziet de kostenraming als goede eerste stap richting definitieve toezegging. Hij benadrukt de noodzaak van een stijging van het aantal opleidingsplaatsen: ‘Er gaan momenteel meer tandartsen met pensioen dan er worden opgeleid en de instroom aan buitenlandse tandartsen neemt snel af.’

 

Bron: KNMT, Minister Bruins: ’52 extra tandartsen opleiden kost jaarlijks ruim 13 miljoen

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen
Open modal