menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
11 juli 2018

NZa publiceert wegwijzer bekostiging e-health

De NZa heeft de Wegwijzer bekostiging e-health 2019 gepubliceerd. In één overzichtelijk document staat voor iedere zorgsector duidelijk wat in 2019 de mogelijkheden zijn voor het bekostigen van e-health.
NZa publiceert wegwijzer bekostiging e-health

E-health krijgt een steeds grotere rol in de zorg. De NZa moedigt e-health aan als deze de zorg beter en betaalbaarder maakt. Toch kan de implementatie van e-health nog sneller, vindt de NZa. Dat komt onder meer omdat de bekostiging van e-health nog niet altijd duidelijk is. Daarom heeft de NZa in september 2017 de Wegwijzer bekostiging e-health gepubliceerd. In één overzichtelijk document staat voor iedere zorgsector duidelijk wat in 2018 de mogelijkheden zijn voor het bekostigen van ehealth. 

 

De Wegwijzer geeft op hoofdlijnen aan wat e-health is en wanneer deze in aanmerking komt voor vergoeding. Ook zet de Wegwijzer good practices in de schijnwerpers. Daarmee hoopt de NZa de verdere invoering van goede e-health te stimuleren. Voor deze Wegwijzer heeft de NZa gebruikgemaakt van de gesprekken met patiëntvertegenwoordigers zoals de Nederlandse Patiëntenfederatie, individuele patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, zorgverleners en ICT leveranciers

 

Bekijk hier de 'Wegwijzer bekostiging e-health'

Bron: rijksoverheid.nl
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
NZa E-health Vergoeding
Gerelateerde artikelen