menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
11 juli 2018

InFocus: ‘Regionale samenwerking starten? Denk aan (online) communicatie’

Samen met eerstelijnszorgprofessionals in uw omgeving start u een regionale samenwerking. Maar, onder welke overkoepelende naam gaat u werken? Wat wilt u uitstralen? Wie is uw doelgroep? En hoe gaat u hen aanspreken? Niet de minst belangrijke vragen die u zich moet stellen bij het starten van een dergelijk project. Wel is het soms uitdagend hier een weg in te vinden en er één lijn in te trekken. Dat zag ook Martine Rooth, oprichtster van eHealth88.
InFocus: ‘Regionale samenwerking starten? Denk aan (online) communicatie’ Oprichtster van eHealth88 Martine Rooth

"Een trend is dat zorgverleners steeds meer op regionaal niveau gaan samenwerken. Zeker in de huisartsenwereld zien we dat ondernemers dan soms erg op hun eigen eilandje blijven zitten en nog niet inzien dat het bundelen van de krachten uiteindelijk een sterkere positie oplevert. Minder gericht zijn op de eigen praktijkvoering en meer denken vanuit ‘the bigger picture’  zou een goede stap vooruit zijn.”   


Van huis uit fysiotherapeut  

Sinds 2014 ondersteunt Rooth met haar team eerstelijnszorgpraktijken met eHealth88 bij online communicatie en marketing. "We bieden totaaloplossingen. Van huisstijl en website tot advies over het gebruik van eHealth en mobiele apps. We zien dat binnen eerstelijnsorganisaties soms wel een communicatiemedewerker aanwezig is, maar dit is er dan ook maar één die vaak parttime werkt. Wij ondersteunen diegene bijvoorbeeld in het uitzetten en uitvoeren van de communicatiestrategie. Natuurlijk blijft de praktijkmedewerker zelf in de lead.”  


Inmiddels telt haar team tien medewerkers in een jong bedrijf, want de oudste medewerker is pas 32 jaar. Toch ontbreekt het hen niet aan ervaring. “Dat is juist wat ons onderscheidt. We zijn dan wel jong en kijken met een frisse blik naar online communicatie en marketing binnen een praktijk, maar wel vanuit ervaring in de zorg. Zelf heb ik een achtergrond in de fysiotherapie."

  

Communicatie zorgverleners en wijkbewoners    

"Het mooie aan mijn vak? Doordat ik zelf ondernemer ben, weet ik wat voor gevolgen bepaalde keuzes kunnen hebben voor een praktijk. Juist doordat ik van buitenaf meekijk, zie ik door de helikopterview  precies waar sommige zaken op online en communicatiegebied beter kunnen. Het is leuk om een kijkje in de keuken te nemen, soms zelfs tot in de behandelkamer.” 

 

"Onze focus ligt nu sterk op de eerste lijn. Dit willen we graag uitbreiden, bijvoorbeeld met langere trajecten zoals bij Stichting Eerstelijns Samenwerking Hilversum-Zuid. Doel was hier om de dienstverlening richting zowel aangesloten zorgverleners als de wijkbewoners te optimaliseren en te concretiseren, wij hebben het projectmanagement op ons genomen. Daarnaast hebben wij de bijbehorende communicatiemiddelen ontworpen en gerealiseerd. Hier hoort bijvoorbeeld ook de speciale wijkkrant bij, speciaal ontwikkeld voor deze (oudere) doelgroep. Inmiddels werken we anderhalf jaar samen.” 

 

App nazorg SEH  

"Het is geweldig om te zien dat projecten slagen, zoals het door ons ontwikkelde platform en app voor informatievoorziening bij nazorg na behandeling op de spoedeisende hulp van het Erasmus UMC. We lanceerden dit twee jaar geleden, inmiddels wordt het landelijk ingezet."   

 

 

eHealth88   

 

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie
Gerelateerde artikelen