menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 januari 2021

Rien van de Beek (Van Ree HR Consultants): Innovatie in personeelsbeleid is cruciaal

Het tekort aan personeel, de stijgende levensverwachting en toenemende mogelijkheden van technologie maakt dat zorginnovatie ook voor uw praktijk waarschijnlijk een strategisch speerpunt is. En dus besteedt u wellicht veel tijd en geld aan het innoveren van (automatisering)processen en diensten. Want de aandacht gaat vaak uit naar technologische hoogstandjes. Terwijl driekwart van het innovatiesucces komt van innovatief personeel, slimme managers en een gestroomlijnde praktijk.
Rien van de Beek (Van Ree HR Consultants): Innovatie in personeelsbeleid is cruciaal

Kortom, innovatief personeelsbeleid is een cruciale factor in het innovatieproces. Toch blijkt in de praktijk dat dit in veel gevallen onderbelicht blijft. Daardoor bestaat de kans dat u als werkgever hierdoor niet meer op een lijn zit met uw medewerkers. Dit leidt tot meer verzuim en minder gemotiveerde medewerkers waardoor het innoveren op andere gebieden uiteindelijk minder kans van slagen heeft.


Veel voordelen

Waarom is innovatief personeelsbeleid belangrijk voor uw praktijk? Het laat zien waar u voor staat wat betreft de wijze waarop uw medewerkers worden aangestuurd. Met andere woorden, het geeft aan wat u als werkgever waardeert, welke cultuur er in uw praktijk is en welk imago u naar de buitenwereld wilt uitdragen. Vervolgens is innovatief personeelsbeleid van belang omdat het u helpt om te gaan met ontwikkelingen die zich voordoen in de zorg. Daarnaast is Human Resource-innovatie belangrijk voor de inrichting van personeelsbeleid en de manier waarop dit bijdraagt aan het innovatievermogen van uw praktijk. De volgende vragen zijn daarbij van belang:

  • Wie zijn we en wat willen we zijn?
  • Is er een noodzaak tot vernieuwing?
  • Waarom willen we vernieuwen?
  • Hoe draagt de vernieuwing bij aan ons imago, ons aanpassingsvermogen of bestaande praktijken?
  • Wat is er nodig voor vernieuwing? 

Medewerkers op de juiste plek

Heeft u in beeld waar de kwaliteiten liggen van uw medewerkers? Van welke taken krijgen uw medewerkers energie? Weet dat als de juiste mensen op de juiste plek zitten, ze beter presteren kunnen en groeien. En daarmee ook uw praktijk! Van Ree HR Consultants is gecertificeerd voor de DISC of Energy Drives test. Het afnemen van deze test bij u of uw (toekomstig) medewerkers geeft u direct inzicht of uw praktijkmedewerkers op de juist plek zitten.

Door het afnemen van Energy Drives® krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Wat wil ik echt?
  • Doe ik wat ik wil?
  • En wil ik wat ik doe? 

Gesprekscyclus updaten

Bij innovatief personeelsbeleid gaat het niet alleen om de juiste mensen op de juiste plek. Zijn de functionerings- en beoordelingsgesprekken nog een toevoeging voor uw organisatie? Wellicht dat door een verandering in deze gesprekscyclus u het werkplezier van het personeel vergroot. U komt meer op één lijn te staan. Waardoor het uiteindelijke resultaat van uw praktijk wordt vergroot. Van Ree HR Consultants is hierin een sparringpartner voor u als werkgever. Graag denken wij met u mee om de mogelijkheden te bekijken.

 

Opleiden

Heeft u een opleidingsbeleid? Ontwikkelingen in uw vakgebied en branche volgen elkaar steeds sneller op. Opleiding en ontwikkeling verdient nu meer dan ooit uw aandacht. Voor uw medewerkers is het essentieel om in hun vakgebied bij te blijven. En zo ook voor uw praktijk in de toekomst van toegevoegde waarde te zijn. Investeren in opleiding en ontwikkeling is investeren in uw organisatie. Investeringen verdienen zich vaak dubbel terug. Waarom? Goed opgeleide personeel functioneert beter. Zelfs een korte training kan direct een positief effect op het functioneren van uw personeel hebben. En inzetten op ontwikkeling biedt meer: tevreden en duurzaam inzetbare personeelsleden die een betere binding met uw praktijk krijgen. Van Ree HR Consultants denkt graag mee met uw opleidings- en ontwikkelvraagstukken.

 

Lees ook: MedischOndernemen, Van Ree Accountants

 

Meer weten?

Wilt u verder praten? Neem contact met Rien van de Beek, HR-consultant bij Van Ree HR Consultants en bereikbaar via rvdbeek@vanreehrc.nl
Kijk op  www.accountantsindezorg.nl of neem vrijblijvend contact met ons via  info@vanreeacc.nl


Of bel met een van onze kantoren:
Alphen a/d Rijn – 0172-782130 | Barneveld – 0342-408508 | Leersum – 0343-415940
Geldermalsen – 0345-589000 | Nieuwegein – 030-3074949 | Zwolle – 038-3032140

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Betrokken partijen: Van Ree Accountants
Gerelateerde artikelen