menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
28 februari 2018

Serie Familiezaken: EV Fysiotherapie

In de serie Familiezaken volgen wij zorgverleners die op het punt staan een praktijk over te nemen of over te dragen óf dit net achter de rug hebben. Deze keer vertellen vader Martin en zoon Martijn Eijkholt over hun maatschap van EV Fysiotherapie.
Serie Familiezaken: EV Fysiotherapie

 30 jaar geleden startte Martin Eijkholt zijn eigen fysiotherapiepraktijk. Een praktijk aan huis met twee behandelkamers. Zoon Martijn volgde in 2015 de opleiding Fysiotherapie en had deze bijna afgerond. Nu, enkele jaren later zitten vader en zoon samen in een maatschap.


Martijn

“Natuurlijk was het niet geheel toevallig dat ik juist die studie deed, ik was wel getriggerd door het werk van mijn vader.”


Martin

“Op dat moment was ik in gesprek met THOON (Twentse huisartsen organisatie oost Nederland ), die voorstelde om samen te gaan met vier huisartsen en een andere fysiotherapeut in een HOED in Delden. Dat plan sprak me ontzettend aan. Met name de grote oefenzalen waarover in het plan geschreven stond. Bij nader inzien bleek dat juist die oefenzalen niet haalbaar waren, dus moest ik nadenken over een andere manier om de vernieuwde praktijk gestalte te geven. Martijn was natuurlijk bijna klaar met de studie, maar in de keuze om al dan niet een maatschap aan te gaan was hij vrij.”


Martijn

“Op dat moment voelde ik er nog niet veel voor om volledig de fysiotherapie in te gaan, ik vond daarin niet de uitdaging die ik zocht. Daarbij trok het projectmanagement mij meer. Op het Saxion volgde ik naast mijn opleiding het ‘Top Talent Programma’, waarin onder andere het schrijven van een businessplan aan de orde komt. Juist dat bedrijfsmatige aspect had en heeft mijn interesse.”


Martin

“Intussen had ik een fysiotherapeut gevonden waarmee ik een maatschap aangegaan en ook een nieuwe locatie was gevonden. Samen met fysiotherapeut Jorien Vrielink (28) heb ik toen het plan opgevat om in een mooi pand in Delden onze praktijk voort te zetten onder de naam EV Fysiotherapie.”


Martijn

“Toen ik de nieuwe plannen zag, leek het me toch ook wel erg leuk om erbij betrokken te zijn. Juist de ruime opzet en de mogelijkheden in het aanbod spraken me aan. Er viel veel te ondernemen. Dit heb ik toen aangegeven bij mijn vader.”


Martin

“En natuurlijk hebben we Martijn toen in de maatschap betrokken. Het voelde enorm goed dat je zoon ook je collega is. Soms zeg ik misschien dingen te snel of te duidelijk, maar we kunnen elkaar overal op aanspreken. Wel wilde onze collega Jorien dan ook graag dat Martijn’s vriendin Nienke Derks zich als vierde in de maatschap aansloot, twee mannen én twee vrouwen.”

In september 2016 was de splinternieuwe vierkoppige maatschap EV Fysiotherapie & Fitness rond.


Martijn

“Inmiddels telt onze praktijk een totaal klantenbestand van 1200 cliënten, waarvan 200 abonnees op onze fitness- en personal training. Op het gebied van ondernemerschap vullen mijn vader en ik elkaar aan. Een uitdaging? Dat is het hoe dan ook. Zowel financieel als persoonlijk. Je runt één bedrijf waar ook je vader en je vriendin in zitten.”


Martin

“Maar die samenwerking gaat prima. We zijn aan elkaar gewaagd, het motto is ‘Goed voor elkaar’ en dat geldt niet in de laatste plaats voor ons als team. We delen alle lasten en lusten dan ook gewoon door vieren, wie er in welke maand dan ook meer of minder uren heeft gemaakt.”

Voor de toekomst hebben we zeker plannen, maar met 50 tot 60 uur werk per week, hebben we nog geen tijd gehad om hier concreet invulling aan te geven. Op dit moment gaat het boven verwachting goed en wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Overname
Gerelateerde artikelen