menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
14 mei 2018

Samenwerking HuisartsenHulp en de Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant

Recent zijn HuisartsenHulp en de Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant (locaties in Tilburg en Waalwijk) een samenwerkingspilot aangegaan om (recent) afgestudeerde doktersassistenten aan te trekken om na een gedegen opleidings- en inwerktraject in te stromen als triagist op de huisartsenposten Midden-Brabant.
Samenwerking HuisartsenHulp en de Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant

Door middel van deze samenwerking worden startende doktersassistenten via HuisartsenHulp ingezet als invalkracht in verschillende huisartsenpraktijken. Gaandeweg starten ze met een opleidings- en inwerktraject op de huisartsenposten Midden-Brabant, met als doel in te stromen als triagist en hier ook hun diploma voor te halen.
 
Al langer merken HuisartsenHulp & Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant dat de arbeidsmarkt voor wat betreft gediplomeerde en ervaren triagisten krapper wordt. Hierdoor duurt het langer voordat vacatures ingevuld worden. Aan de andere kant merken ze dat net afgestudeerde doktersassistenten een groeiende interesse hebben in de spoedzorg. De mogelijkheden voor hen om direct na hun afstuderen aan de slag te gaan op de huisartsenpost zijn echter beperkt, vanwege het ontbreken van de noodzakelijke werkervaring. 
 
Via HuisartsenHulp krijgen deze gemotiveerde kandidaten de kans praktijkervaring op te doen en zichzelf verder te ontwikkelen als doktersassistent. Tegelijkertijd helpen we hiermee huisartsenpraktijken met een (tijdelijk) personeelsprobleem uit de brand. Na ongeveer 1 jaar als inval-doktersassistent gewerkt te hebben, komen de kandidaten in dienst bij de huisartsenposten Midden-Brabant (al dan niet in combinatie met een parttime baan in de dag praktijk). Op de huisartsenposten Midden-Brabant worden ze door ervaren triagisten verder klaargestoomd voor de uitdagingen die zich op de spoedzorg voordoen.
 

Wil je meer weten over de werkzaamheden van HuisartsenHulp of deze pilot? Neem dan contact op met Wendy Coolen, 06-40755456 of via wendy@huisartsenhulp.nl 
 

Ben jij (recent) afgestudeerd als doktersassistente én heb jij ook interesse om in de ANW-zorg (regio Tilburg-Waalwijk) aan de slag te gaan? Bekijk dan de vacature voor meer informatie. 
 

Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Huisarts Samenwerken Vacature
Gerelateerde artikelen