menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 februari 2019

Show je praktijk: Fysiotherapeut Geertje Schalke over Fysizo

Vers van de pers. Pas in september 2018 opende Geertje Schalke haar praktijk in Kwintsheul, gemeente Westland. Samen met Wanders Podologie deelt zij een praktijk met een leuke achtergrond.

“In 2007 studeerde ik af aan de Hogeschool van Rotterdam, waarna ik 11 jaar in dienst heb gewerkt,” vertelt Geertje, “Vorig jaar kwam ik in gesprek met podoloog Jasper Wanders en hij vroeg mij of ik voor mijzelf wilde werken.” En zo geschiedde. Toen er een pand vrijkwam in Kwintsheul heeft Geertje samen met Jasper een praktijk opgericht. “We zijn allebei solopraktijken, maar hebben wel het geluk dat we kunnen samenwerken. Hartstikke waardevol, we vullen elkaar goed aan.”

 

Voordat de praktijk een praktijk was, heeft het al verschillende functies gehad. Zo was het eerst een supermarkt, een motorzaak en uiteindelijk een drukkerij. “Op de vloer lag vloerbedekking, toen we dat er uittrokken, kwam de oorspronkelijke grijze tegeltjesvloer naar boven,” vertelt Geertje enthousiast, “Direct wisten we dat dit was wat we wilden. We hebben de inrichting aangepast aan de authentieke vloer.” Het thema werd  vintage . Aan de wand hangen oude sportfoto’s op akoestische panelen, de muren zijn grijs en de meubels in de wachtkamer zijn gevonden op een lokale brocante markt. Naast de klimwand hangen oude badmintonrackets en een paar Friese doorlopers. “De eerste paar schaatsen van mijn opa, ze zijn al zo’n 80 jaar oud.” vertelt Geertje trots.

 

En niet alleen Geertje is tevreden met het resultaat, ook de patiënten die voor therapie komen, reageren verrast. “Als je aan een fysiotherapiepraktijk denk, denk je toch aan een sportieve, klinische uitstraling,” zegt Geertje, “Ondanks dat we heel sportief zijn, wilden we dit niet uitstralen. Naar onze praktijk komen, moet voelen als thuiskomen. Een knusse uitstraling helpt daarbij.” Dan loopt Geertje terug naar de wachtkamer. “Kijk, dit tafelkleedje en de kopjes zijn ook van mijn opa en oma geweest, zij zitten nu in het verzorgingstehuis.” 

 

Omdat Geertje contractvrij werkt, merkt zij dat de patiënten die haar praktijk vinden gemotiveerd zijn om te verbeteren. Dat past bij Geertje’s visie. “Mensen die hier komen, houden net als ik van aanpakken. Omdat ik zonder contracten werk, gaat de reclame vaak via mond-op-mond, daardoor weet je dat mensen je vertrouwen, omdat andere enthousiaste patiënten ons hebben aangeraden,” zegt Geertje, “Als ik adviezen geef, dan verwacht ik dat mensen daar wat mee doen; als je moet betalen, ga je als patiënt vaak ook voor het optimale resultaat.”

 

“En waar mijn logo en naam voor staan?” vraagt Geertje, “Nou, fysizo: niet pappen en nathouden, maar zó gaan we het doen. Het logo is in vrolijke kleuren, omdat ik plezier in mijn werk heb en het belangrijk vind dat patiënten hier met plezier komen. De afbeelding laat een berg zien, omdat we allemaal naar de top willen. Het roze stipje is het pijnpunt, maar ook de vrouwelijke  touch . En de baseline ‘snel tot de kern’, versterkt dit allemaal. Zo, dat was het denk ik wel.”

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen