menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
19 december 2018

Show je praktijk: Marjon over Fysiotherapie de Bank

Fysiotherapie de Bank in Biddinghuizen doet zijn naam eer aan. De praktijk is gevestigd in het oude Rabobank-gebouw en voor vele inwoners van het dorp nog steeds “De Bank”.

“Ik ben 2,5 jaar geleden voor mijzelf begonnen,” begint Marjon van den Heijkant, “Maar ben al sinds december 2001 fysiotherapeut. Dat is nu precies 17 jaar geleden.” Wie 2,5 jaar geleden tegen Marjon zou zeggen dat zij nu al twee praktijken zou hebben, had zij niet geloofd. “Beyond expectations. Ik ben super trots op wat ik met mijn team in deze korte tijd heb bereikt.”

 

Ontstaan Fysiotherapie de Bank

De start van haar praktijk was in hetzelfde gebouw als waar ze nu zit. Ze huurde een ruimte en begon als fysiotherapeut onder haar eigen naam: “Omdat ik uit Biddinghuizen kom, was mijn naam al bekend bij veel mensen. Ik wilde op deze manier bekendheid voor de praktijk creëren.” En dat is gelukt. De praktijk groeide en nu is Marjon eigenaar van twee vestigingen, een in Biddinghuizen en in Swifterbant. Toevallig allebei in een oud bankgebouw. Marjon: “Een naamsverandering was voor mij niet meer dan logisch.”

 

De afgelopen maanden is de meeste aandacht gevestigd op het pand in Biddinghuizen. “Afgelopen jaar kreeg ik de kans het pand te kopen,” vertelt Marjon, “We hebben veel verbouwd en zijn uiteindelijk tot de fysiopraktijk zoals het nu is, gekomen. Een maand geleden was de opening.”

 

Indeling pand

Voordat je het gebouw binnenkomt, word je herinnerd aan “de Bank”, door het nog steeds actieve nachtpinautomaat in de muur. Als je binnenkomt, kom je via een halletje in de wachtkamer, het oude waardegebied. “Mensen zijn altijd verbaasd als ze er achter komen dat de wachtkamer het oude waardegebied is,” vertelt Marjon terwijl ze door het gebouw wandelt, “Vervolgens loop je door naar een hal en de ruimte waar vroeger het zakelijke deel van de bank was. Dat is nu omgebouwd tot fitnessruimte.”

 

Om zowel de vier behandelruimtes als de fitnesszaal onafhankelijk bereikbaar te maken, zijn om de fitnessruimte extra wanden gebouwd. “En het leuke is dat mijn behandelkamer de vroegere kluizenruimte is, al zie je dat helaas niet meer terug. De kluizen waren zo groot en dik, dat de behandelruimte te nauw werd.” De overige drie behandelkamers worden verhuurd aan onder andere een verloskundepraktijk, een Cesar therapeut, orthopedisch schoenmaker, personal trainer en yoga/boks-instructeur. Marjon: “Dat is het mooiste aan de praktijk. Ik vind het vooral heel gaaf om te zien hoe de samenwerking tussen de verschillende organisaties tot stand komt en hoe we elkaar als collega’s versterken.”

 

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen