menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
28 november 2018

Show je praktijk: tandarts Laura Sprock over praktijk Mondzorg Kerckebosch

Laura Sprock is naar eigen zeggen ‘een ouwe rot in het vak’. Ruim 27 jaar staat zij aan de behandelstoel en deze maand opende zij haar eigen praktijk in Zeist. Voor de rubriek Show je praktijk legde ze haar keuzes uit.

“22 jaar heb ik een praktijk met mijn ex-man gerund, maar nu is het tijd om mijn eigen praktijk te openen,” vertelt Laura, “Ik vind het vak prachtig en voer mijn beroep elke dag met veel plezier en liefde uit.” Laura kende daardoor de fijne kneepjes van het praktijkhouden en merkte in de tijd dat ze als ZZP’er werkte iets miste. “Overal mist net het stempeltje van hoe ik het zelf wil. Ik besloot weer voor mijzelf te beginnen.”

 

En dat resulteerde in praktijk Mondzorg Kerckebosch, vernoemd naar de wijk waar de praktijk is gevestigd. Laura: “Het logo lijkt op een goedkeuringsstempel, is blauwgrijs en rustig. Precies wat ik wil uitstralen met de praktijk.” Om dit gevoel te versterken koos Laura voor het thema strand. Ze wil dat haar praktijk relaxed overkomt en niet klinisch of gehaast. 

 

Het thema strand komt in de hele praktijk terug. Grote fotoafbeeldingen van Nederlandse stranden hangen aan de wanden om de rustige, ongedwongen sfeer van Mondzorg Kerckebosch te benadrukken. De blauwgrijze muur en houten bijzettafels met bossen bloemen zijn bedoeld om de wachtende patiënt te laten ontspannen. “We hebben gekozen voor sfeerverlichting boven de receptie, om deze wachtbeleving te versterken.”

 

Naast de serene wachtkamer, bevatten ook de behandelkamers mooie vergezichten. Omdat Laura de behandelkamer zo leeg en rustig mogelijk wilde houden, is alles wat in de behandelkamer staat functioneel: “Functioneel en rustgevend, de stoelen in de behandelkamer zouden ook in een gezellig strandpaviljoen kunnen staan.”

 

Laura probeert ook rust te vinden in haar praktijkvoering en werkt daarom met een klein vast team in 2 behandelkamers. “Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat ik van de persoonlijke sfeer in mijn werk houd. Ik wil dat mijn patiënten gewend raken aan de tandarts en andersom,’ vertelt Laura, “Tijdens een behandeling is aandacht voor de patiënt het belangrijkst.” 


Op 12 november 2018 opende Mondzorg Kerckebosch in Zeist. www.mondzorgkerckebosch.nl

 

 

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Show je praktijk Mondzorg
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen