menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 maart 2018

'Connected' tandenborstel getest

Een redacteur van SmartHealth testte een maand lang de slimme tandenborstel van Philips. “Tijdens en na het poetsen je resultaten bekijken is in het begin interessant, maar daar raak je gaandeweg wel een beetje op uitgekeken.”
'Connected' tandenborstel getest

Philips lanceerde een slimme tandenborstel, namelijk eentje die via een app aan een telefoon gekoppeld kan worden. Op die manier krijg je tijdens het poetsen advies over hardheid, duur en techniek. “Poets als een professional met rechtstreekse begeleiding en persoonlijke feedback”, luidt de oneliner waarmee Philips de nieuwste tandenborstel in de markt zet. Het idee achter een connected tandenborstel is dat je door een app direct feedback krijgt over je poetsgedrag, dit kan aanpassen en zo de gezondheid van je tanden en tandvlees mogelijk kan verbeteren. Ook kun je de gegevens doorsturen naar een professional. De tandenborstel werkt in 5 poetsstanden en 3 sterktes, daarbij levert Philips drie verschillende borstels en een speciale opzetborstel om de tong te reinigen. In de opzetstukken zit een RFID-chip verwerkt, waardoor de tandenborstel ‘herkent’ welk opzetstuk er gebruikt wordt. Na het poetsen laat je de borstel in het speciale 'oplaadglas'. De tandenborstel laadt draadloos op wanneer hij in het glas staat, die op zijn beurt weer in een houder met stroomkabel past.

 

Poetsen leuk maken

Het unique selling point van deze nieuwe generatie tandenborstels is dat ze met een app communiceren. Voor kinderen zijn er verschillende tandenborstels verkrijgbaar die ze – via de app – moeten verleiden om tanden poetsen leuk te maken. In de app selecteert de poetser een mondverzorgingsdoel. Wat is belangrijk bij je mondverzorging, of wat wil je verbeteren? De keuze bestaat uit de gezondheid van je tandvlees verbeteren, de best mogelijke reiniging, een frissere adem of een witte glimlach.

Het hele artikel leest u hier

 

 


Bron: www.smarthealth.nl
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Tandarts ICT Patiënt
Gerelateerde artikelen