menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
12 december 2018

Top 10 meest gelezen artikelen in 2018 - mondzorg

2018 was het jaar van de veranderende wet- en regelgeving, de AVG en wederom tandartspraktijken die door de rechter op hun vingers werden getikt. Een overzicht van de tien meest gelezen online artikelen van 2018 op mondzorggebied.
Top 10 meest gelezen artikelen in 2018 - mondzorg

1.  AVG en de privacy van uw personeel: 7 tips

  Weet u al wat u volgens de nieuwe privacywet niet mag of juist moet met de persoonsgegevens van uw medewerkers? Lees hier 7 belangrijke tips.


2. Innovatieve trends en ontwikkelingen in de zorg

Marco wordt geopereerd. Niet de chirurg, maar een operatierobot zal zich straks over hem buigen om een nieuwe nier bij hem te plaatsen. Een operatierobot werkt sneller en preciezer dan een chirurg. Science fiction? Lees hoe de zorgsector verandert.

 

3.  iDental Spanje zorgt voor 'grootste tandheelkundig schandaal ter wereld'

Tienduizenden gedupeerden komen in actie en vragen om een oplossing voor hun probleem na de plotselinge sluiting op 15 juni van de 24 Spaanse vestigingen van de tandheelkundige praktijk iDental in Madrid.

 

4.  De nieuwe wetgeving omtrent overuren, bent u al op de hoogte?

In dit artikel lees je over de verandering in de wet- en regelgeving op het gebied van overwerk, minimumloon en vakantietoeslag in 2018.

 

5.  Wkkgz? Nog steeds geen goede bekende...

De bekendheid van de Wkkgz bij zorgverleners blijkt voor de tweede keer op een rij gestagneerd. Fysiotherapeuten maakten wel een inhaalslag, maar moeten tandartsen en huisartsen nog voor laten gaan. Een opfriscursus van VvAA.

 

6. Is uw praktijk klaar voor de avg

Sinds 25 mei 2018 wordt de nieuwe Eropese privacywet gehandhaafd.In dit artikel vertelden we je wat de AVG inhoudt en wat je moest regelen om AVG-proof te worden. 

 

7. De eestelijn moet opletten de boot niet te missen

De eerste lijn is nog steeds te versnipperd en organisaties missen vaak nog mandaat, vindt InEen-directeur Anoeska Mosterdijk. Zo kan de eerste lijn door ziekenhuizen en andere sterkere organisaties buiten spel worden gezet. “Als de kaders al vastliggen, kun je alleen nog maar aanhaken.”

 

8. Tandarts betaalt 30.000 euro schadevergoeding aan patiënt

Een tandarts uit Overijssel moet een schadevergoeding van 30.000 euro betalen aan een van zijn patiënten wegens het jarenlang uitvoeren van slechte behandelingen.

 

9.   'Veilig ondernemen' doe je zo

Met frisse moed en mooie plannen starten de meeste ondernemers hun nieuwe praktijk. Welke ondernemersrisico’s en bijbehorende voorzorgsmaatregelen mogen niet aan de aandacht van (startende) zorgondernemers ontsnappen?

 

10. De wet big in een notendop

De Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) heeft als doel het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Maar hoe zit deze wet precies in elkaar? 

 

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen