menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
16 juni 2019

8 oktober 2019

Training WAB 8 okt

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) is werking. Door de Wab zal het weer makkelijker worden om langer gebruik te maken van tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Ook wordt het ontslagrecht flink versoepeld door de introductie van een nieuwe ontslaggrond.
Training WAB 8 okt

De Wab werpt wat dat betreft nu al zijn schaduw vooruit. Daar staat tegenover dat de kosten voor flexwerkers en ontslag zullen stijgen. Ook wordt het lastiger om langdurig gebruik te maken van oproepkrachten. Het 'jaarurennormcontract' doet daarom zijn intrede in menig praktijk, maar daarover bestaan nog veel vragen.

 

In deze korte training wordt u bijgepraat over de Wab en de gevolgen hiervan voor uw praktijk. Stapsgewijs worden de veranderingen op het gebied van flex, ontslag en de WW-premie met u doorgenomen, uitgezonderd payrolling aangezien die veranderingen geen directe invloed hebben op medische praktijken. 

 

Resultaat

  • u weet met welke wijzigingen uit de Wab u rekening moet houden in uw praktijk
  • u begrijpt de gevolgen van de nieuwe ketenregeling en het overgangsrecht 
  • u weet welke risico's het gebruik van het oproepcontract vanaf 2020 met zich meebrengt
  • u kent de voor- en nadelen van het jaarurennormcontract
  • u heeft inzicht in de voor- en nadelen van het gewijzigde ontslagrecht voor u en kan hierdoor beter onderhandelen over een vaststellingsovereenkoms
Trainer
Mr. Drs Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht en heeft veel ervaring met de medische praktijk. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen.


 
Investering 
Prijs: €345,- (excl. btw)
Prijs voor leden: €295,- (excl. btw)
 
Studiemateriaal 
Bij aanvang van de training ontvang je documentatie behorende bij de inhoud van de training. 

Vragen over deze training?  
Stuur een mail naar  klantenservice@medischondernemen.nl
 
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Wet arbeidsmarkt in balans
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen