menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
18 januari 2018

Tv-debuut huisarts Hanje: 'Wat ik verdien? 120.000 euro'

Huisarts Jouke Hanje uit Montfoort gaf tijdens het nieuwe NPO programma 'Wat verdien je?' zijn salaris prijs. Hij kon rekenen op veel positieve reacties.
Tv-debuut huisarts Hanje: 'Wat ik verdien? 120.000 euro' Huisarts Jouke Hanje

Moeite had huisarts Jouke Hanje er niet mee om zijn inkomen tijdens het NPO programma 'Wat verdien je?' te delen. ,,Ik doe daar niet geheimzinnig over. Ik denk dat het redelijk bekend is wat een huisarts verdient. " Hanje kijkt dan ook tevreden terug op zijn tv-debuut. De huisarts was een van de drie deelnemers, van wie een panel van BN’ers moest raden hoeveel zij verdienen. Hanje is huisarts in Monfoort en werkt 60 uur in de week, vertelde hij in de uitzending. Zijn salaris? 120.000 euro bruto.


Te weinig

"Sommige mensen vinden dat ik te weing verdien. Dat het salaris, afgezet tegen het aantal uren dat ik maak, niet erg hoog is."De Montfoorter kreeg voor, tijdens en na de uitzending maandagavond veel reacties. Via Facebook, WhatsApp en e-mail. "Dat waren alleen maar positieve. Een hoop mensen hebben me gezien. Ik heb ook reacties gehad van mensen uit mijn jeugd, die mij herkenden." Na de uitzending bleef zijn telefoon maar trillen, vertelt hij.

 

Promotie voor het beroep

De Montfoortse huisarts is via een vriend die bij de televisie werkt voor het programma benaderd. Hij zag het als een goede promotie voor zijn beroep en vond het daarnaast interessant om eens een keer een televisieprogramma van dichtbij mee te maken. Wat Hanje betreft, is zijn gezicht op televisie eenmalig geweest. "Er komt geen vervolg op."

Bron: AD.nl
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Huisarts Salaris
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen