menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
19 november 2018

Vanaf 2019 driejaarlijkse audit voor huisartsen

Actievoerende huisartsen krijgen gelijk. Huisartsen met een NPA-keurmerk worden vanaf 1 januari 2019 nog maar 1 keer per 3 jaar bezocht. De NHG-Praktijkaccreditering (NPA) wordt vereenvoudigd.
Vanaf 2019 driejaarlijkse audit voor huisartsen

Dit besloot het College van Deskundigen, bestaand uit deskundigen van het NHG, LHV, VPHuisartsen, InEen, Zorgverzekeraars NL en de Patiëntenfederatie, op 14 november. De NPA lastte naar aanleiding van een verzoek over praktijkaccreditatie van actiegroep ‘Het roer moet om’ en LHOV een extra vergadering in.

 

In de vergadering werd besloten dat keurmerkhouders NHG-Praktijkaccreditering vanaf 1 januari 2019 niet langer jaarlijks, maar eens per drie jaar bezocht worden. Dit is echter een persoonlijke keuze. Het blijft mogelijk om te kiezen voor jaarlijkse praktijkbezoeken met thematische invulling om daarmee aanvullende verklaringen te behalen.

 

De geplande auditbezoeken in het eerste kwartaal van 2019 gaan gewoon door en gelden als eerste audit nieuwe stijl. Hun volgende audit is in 2022. De overstap naar de driejaarlijkse cyclus worden op praktische wijze verdeeld over de komende drie jaren. De deelnemende praktijken ontvangen begin december nadere uitleg over de mogelijkheden en het verzoek hun keuze kenbaar te maken.

 

Bron: https://npacertificering.nl/nieuws/nhg-praktijkaccreditering-in-2019/

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
Huisarts Accreditering LHV
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen