menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
13 oktober 2014

Verscherpt toezicht voor tandarts

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 22 augustus tandarts Leithuijser in Amsterdam onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van maximaal 3 maanden.
Verscherpt toezicht voor tandarts

De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de tandarts de nodige verbetermaatregelen in voldoende mate doorvoert.


In oktober 2012 kreeg de tandarts al een bevel BIG opgelegd. Dit bevel werd opgeheven toen bleek dat de tandarts voldoende aan de voorwaarden van het bevel (infectiepreventie, radiologie, patiëntendossier en spoedgevallendienst) voldeed.


Tijdens de bezoeken in 2013 en 2014 waren er wel verbeteringen maar bleek de tandarts niet in staat te zijn om de noodzakelijke verbeteringen in voldoende mate door te voeren. De tandarts heeft herhaaldelijk kansen gekregen om zelf de vereiste verbetermaatregelen te treffen. Dit leidt ertoe dat de inspectie er onvoldoende vertrouwen in heeft dat door de tandarts proactief voldoende verbetermaatregelen getroffen worden. Dit maakt verscherpt toezicht noodzakelijk.


Tandarts Leithuijser staat nu voor een periode van 3 maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie blijft de tandarts volgen met onverwachte bezoeken tot de noodzakelijke verbeteringen binnen de gestelde termijn zijn gerealiseerd en leiden tot verantwoorde zorg.

Bron IGZ
Geplaatst door: Rouke van der Hoek Rouke van der Hoek
Redactie
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen