menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
28 mei 2020

Webinar Zorg op afstand, hoe zit dat juridisch?

De coronacrisis zorgt voor heftige situaties in de zorg. De druk op zorgverleners is groot en praktijken hebben het financieel zwaar. Tegelijkertijd dwingen de omstandigheden tot creativiteit er raakt innovatie in de zorg in een stroomversnelling. Daarbij dient uiteraard de privacy in acht genomen te worden. Of verandert er één en ander in deze ongebruikelijke tijd?
Webinar Zorg op afstand, hoe zit dat juridisch?

In dit webinar is aandacht voor de algemene uitgangspunten van privacy in de zorgverlening, en wordt specifiek de toepassing gemaakt op vraagstukken die zich voordoen in de coronacrisis: zorgverlening op afstand en ook het beeldbellen met naasten. Wat moet u regelen en waar moet u op letten bij het borgen van de privacy van de cliënt?  Met Rene Benneker als voorzitter en Danielle Kikken en Christina Pouwels als sprekers. 


Danielle Kikken, hoofd juridische zaken bij BOUF Legal, adviseert zorgorganisaties en brancheorganisaties bij juridische en beleidsmatige vraagstukken. Danielle heeft ruime ervaring in de zorgsector: als beleidsadviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en als jurist bij  Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Zorgpartners Midden-Holland te Gouda, een zorginstelling op het gebied van ouderenzorg en thuiszorg.

 

Christian Pouwels, verbonden aan BOUF Legal als legal counsel, verstrekt juridisch en beleidsmatig advies aan zorgorganisaties en brancheorganisaties op het gebied van gezondheidsrecht. Christian heeft na zijn bachelor Rechtsgeleerdheid de master Privaatrecht en de master Public International Law afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie was hij werkzaam als juridisch medewerker bij BVD Advocaten.

 

Het programma:

1.    Privacy in de zorg: algemene uitgangspunten 
2.    Privacyregels in de zorgrelatie 
3.    Zorg op afstand en beeldbellen met familie


Datum: 1 september 2020

Tijd: 16:00 - 17:15.  Van 17:00 - 17:15 is er mogelijkheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de sprekers voor het stellen van uw vragen. 

Toegangsprijs: €25


Meld je hier aan voor het webinar

Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Privacy Zorgverlener Webinar
Gerelateerde artikelen
Open modal