menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
30 januari 2017

 “Wees bewust van de mogelijkheden om uw bedrijfsvoering te verbeteren!”

Intelly heeft specifiek voor de zorgpraktijk een administratief managementsysteem ontwikkeld. Dit totaalpakket neemt de volledige boekhouding over. “Intelly wil het werk van tandartsen gemakkelijker maken zodat zij zich met hun patiënten bezig kunnen houden,” vertelt Erik Garritsen van Intelly. “In de huidige tijd wordt de financiële huishouding van een onderneming steeds belangrijker. Hier moeten ondernemers dus op voorbereid zijn.”
 “Wees bewust van de mogelijkheden om uw bedrijfsvoering te verbeteren!”

Het softwarepakket van Intelly gaat over betalen, declareren en administreren maar vooral over inzicht. Garritsen: “We bieden een volledig geautomatiseerd proces dat in wezen vrij simpel werkt. In zijn eigen dentale pakket voert de tandarts behandelingen in. Deze worden naar ons doorgestuurd waarna wij automatisch een controle op oneffenheden uitvoeren. Vervolgens wordt alle informatie direct doorgestuurd naar de zorgverzekeraars via VECOZO. Intelly zorgt ervoor dat de informatie op de juiste plaats terechtkomt, dat patiënten een eventuele (rest)nota krijgen, enzovoort. Dat natuurlijk allemaal in de huisstijl van de tandarts.”

 

Daarnaast krijgt de tandarts ook inzicht in de kostenstroom. “Het administratie- en boekhoudsysteem is gemakkelijk in gebruik”, zegt Garritsen. “We zorgen ervoor dat de tandarts realtime inzicht heeft in zijn administratie, zonder dat er tussenpersonen nodig zijn. Het gemak staat centraal. Denk bijvoorbeeld aan de lunchboodschappen tussen de middag; een foto van het bonnetje kan meteen naar Intelly gestuurd worden ter verwerking in de administratie.”

 

Optimaliseren

Intelly is een Nederlands bedrijf dat in 1998 opgericht is. “Een van de softwareontwikkelaars sprak tijdens een kookworkshop met een tandarts en toen is de bal gaan rollen. Het belangrijkste bezwaar van deze tandarts was dat hij niet blij was dat de facturen niet uit zijn naam bij de klant terecht kwamen, dat ging via het factoringbedrijf. Toen zijn wij bouwblokken gaan ontwikkelen voor de mondzorg. We hebben bestaande bouwblokken die voor andere branches hebben ontwikkeld samengevoegd tot modules die voor tandartsen geschikt zijn. In 2007 zijn we begonnen voor deze ene tandarts, inmiddels is het product helemaal uitontwikkeld en geperfectioneerd.”

 

Garritsen: “In plaats van meer schakels en partijen in het bedrijfsproces gaan wij voor vereenvoudiging. Gelden komen direct binnen, op de bankrekening van de tandarts, zonder inhouding van kosten. Uitingen worden altijd gedaan met het logo en de contactgegevens van de praktijk zelf. Het hele systeem is zó opgezet dat het eenvoudig te gebruiken is. Ook door tandartsen die niet zoveel affiniteit hebben met financiële zaken.”

 

“Intelly is een innovatief bedrijf. We hebben unieke software, er is geen bedrijf dat hetzelfde doet. Vernieuwen zit in ons bloed”, zegt Garritsen. “Onze ontwikkelaars zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van ons systeem. Ze kijken telkens waar het simpeler of efficiënter kan. Wordt, bij wijze van spreken, dezelfde handeling drie keer uitgevoerd, dan wordt al gekeken hoe dat automatisch kan. Dat zit gewoon in die jongens.”

 

Toekomst

Welke ontwikkelingen ziet Garritsen in de mondzorg? “De tijd dat de wachtkamer vanzelf elke dag vol zat, is voorbij. Vroeger had niemand een website, nu hebben de meeste praktijken dat wel. Je ziet in alle opzichten dat praktijken steeds bedrijfsmatiger werken. Dat is ook wel nodig. Vroeger was de praktijk het pensioen van de tandarts, maar dat is al lang niet meer zo. Dé trend binnen de mondzorg is dat de tandarts of praktijkmanager ontzorgd wil worden. De meesten willen zo min mogelijk tijd besteden aan allerlei administratieve processen.”

 

Uitdagingen

De mondzorg staat in de nabije toekomst voor de nodige uitdagingen, denkt Garritsen. “Zeker voor zorgondernemers die net beginnen. Een belangrijke en veelgehoorde vraag is: ‘Hoe haal ik rendement uit mijn praktijk?’. Niet alleen financieel, maar ook qua personeelsinzet. Hoe zet ik mensen het beste in, hoe haal ik het meeste eruit? Wij willen zorgondernemers helpen meer rendement uit hun onderneming te halen.”

 

Garritsen: “De kosten van de service van Intelly wegen op tegen de baten. Intelly ontzorgt en biedt direct overzicht. Het kost iedereen in de praktijk minder uren en het biedt de mogelijkheid direct bij te sturen in de bedrijfsvoering. Je staat niet meer voor verrassingen en dat bespaart kosten.” 

 

De veiligheid van bedrijfs- en patiëntengegevens moet dan wel gewaarborgd zijn. “Wij voldoen aan de eisen van NEN7510,” zegt Garritsen. “Onze gegevensbeveiliging is in orde; uiteraard zou ik zeggen. Ik vind veiligheid net zoiets als hygiëne. Natuurlijk doen we dat, het hoort er gewoon bij!”

 

Vlaai

“Mijn belangrijkste boodschap is eigenlijk: wees bewust van de mogelijkheden die er zijn om de bedrijfsvoering te verbeteren. Het gaat in de mondzorg uiteindelijk om het helpen van patiënten. De échte mondzorg laat ik graag aan tandartsen over, maar alle factoren daaromheen, daarin kan Intelly helpen om dat beter te organiseren. Ik kom graag een keer langs om te bekijken hoe we kunnen helpen. Uiteraard zijn ondernemers ook welkom bij ons. Ik zorg ervoor dat de koffie en vlaai klaar staan!” 

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie
Betrokken partijen: Intelly

Lees meer over:
Administratie
Gerelateerde artikelen