menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
8 mei 2015

Ketenautomatisering in de mondzorg vraagt om slimme oplossingen

De mondzorg in Nederland verandert als gevolg van overnames en schaalvergroting. Vaak blijft de automatisering hierbij achter. Slimme ondernemers passen hun automatisering op de ontwikkelingen aan.
Ketenautomatisering in de mondzorg vraagt om slimme oplossingen

Steeds meer Mondzorgpraktijken in Nederland zijn onderdeel van een keten. Er lijkt sprake van een ware overnamegolf. Grote tandartsketens kopen zelfstandige tandartspraktijken op. Daarnaast blijken steeds meer tandartsen niet als ondernemer te willen werken, maar de voorkeur geven aan werk in loondienst. Uit onderzoek van www.123tandarts.nl blijkt dat in 2013 al 4,7% van de tandartspraktijken tot een grote tandartsketen behoort. In 2012 was dat nog 4,3% van de tandartspraktijken. Hetzelfde geldt ook voor tandtechnische laboratoria.

 

Braakliggend terrein

Het aantal werkzame tandartsen is sinds 2011 aan het afnemen. Tegelijkertijd zijn er in de markt veel praktijken van oudere tandartsen beschikbaar voor overname, terwijl de vraag van starters beperkt is. Braakliggend terrein dus voor bestaande en nieuwe partijen die door overnames grote ketens willen realiseren. De huidige trend van ketenvorming is slechts het begin. Het valt te verwachten dat de komende jaren overnames en schaalvergroting de markt zullen gaan bepalen. 

 

Wilt u weten wat de gevolgen daarvan zijn? Download dan de whitepaper 'Ketenautomatisering in de mondzorg vraagt om slimme oplossingen'.

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie
Betrokken partijen: Flexdata

Lees meer over:
Ondernemen Mondzorg
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen
Open modal