menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
2 maart 2020

‘Management is simpel, als je maar vooruit denkt’

De tandarts besteedt veel tijd tandheelkundige zorg, maar weinig aan praktijkmanagement. Daarnaast stellen tandarts-praktijkhouders dat management niet in hun opleiding zit of dat ze er niet goed in zijn. De laatste twee redenen noemt Sjoerd Kuiken, eigenaar Kuiken Praktijkmanagement, ‘self fulfilling prophecies’. Kuiken: ‘Als je het maar vaak genoeg uitspreekt dan blijk je inderdaad geen goede praktijkmanager te zijn.’
‘Management is simpel, als je maar vooruit denkt’

Door regeldruk en de beperkte tijd die tandartsen besteden aan praktijkmanagement, hebben tandarts-praktijkhouders het gevoel dat ze achter de feiten aanlopen. Toch valt Sjoerd Kuiken op dat ze wel degelijk nadenken over de toekomst van hun praktijk, maar dat het werk blijft liggen. De rol van de praktijkmanager is vaak niet in zijn geheel ingevuld en de tandarts-praktijkhouder maakt hier geen tijd voor. Of managementtaken zijn gedelegeerd aan meerdere personen, die deze taken naast hun vaste werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor bestaat het risico dat een duidelijke eindverantwoordelijkheid ontbreekt, onvoldoende tijd wordt gereserveerd en de managementwerkzaamheden nooit prioriteit krijgen en daardoor blijven liggen.

 

De rest van het artikel vind je op mo.plek.co. Dé tool om in contact te komen met collega-praktijkmanagers. Lees nieuws, tips, documenten en wissel ervaringen met elkaar uit. Stel vragen via de ‘durf te vragen groep’ over alles binnen je vakgebied. Maak groepen aan en deel documenten, stel vragen en maak afspraken. Verder vind je een overzicht van alle regiosessies, trainingen en congressen. In MO Plek heb je alle informatie op één plek.

 

Nog geen lid van het PraktijkmanagersNetwerk? Meld je hier aan en ontdek de voordelen. 

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen
Open modal