menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
27 september 2016

Wat weet Google over uw praktijk?

Waar reviews tot voor kort beperkt bleven bij pagina’s zoals ZorgkaartNederland of Facebook gaat zoekmachine gigant Google zich er voortaan ook mee bemoeien. Voorheen nam Google de reviews alleen mee in het zoekmachine overzicht. Sinds Google op 7 september 'reviews van het internet' heeft geïntroduceerd stelt het reviews centraal in de zoekresultaten. Dit komt er feitelijk op neer dat je niet meer om de online reviews heen kunt.
Wat weet Google over uw praktijk?

Google verzamelt beoordelingen van externe bronnen zoals beoordelingen op ZorgkaartNederland, Independer en Facebook en toont deze zowel op desktop als op mobiel. Wij geloven dat Googles 'reviews van het internet' op mobiel de grootste impact gaat hebben. 

 

Hoe komt google aan deze informatie?

Google geeft al langer bij het zoeken op een bedrijfsnaam aan de rechterkant het bedrijfsprofiel weer. Deze informatie komt uit Google Business en wordt onder andere gebruikt in Google Maps. Tot voor kort werd in dat bedrijfsprofiel alleen de eigen recensies van Google weergegeven. Daar kreeg Google in Amerika echter kritiek op. Met deze update hoopt Google een  completer beeld te geven over een bedrijf.

 

Heb je nog geen vermelding in Google? 

Het is een kleine (gratis) moeite en geeft veel plezier: meld je aan bij Google+ Local Business. Voor tips bij aanmelden, klik hier.  Op Google+ Local worden reviews en aanbevelingen gepubliceerd over de aangemelde bedrijven. Hier kun je ook je adres, website, telefoonnummer en openingsuren opgeven. Een potentiële patiënt gaat waarschijnlijk op zoek naar meer informatie als hij uw praktijk nog niet kent. Recensies van andere patiënten zijn een goede manier om zo iemand gerust te stellen. 

 

Daarnaast gaat uw vindbaarheid voor nieuwe patiënten een stuk vooruit. Als patiënten namelijk zoeken op een tandarts of fysiotherapeut krijgen ze de ondernemers die zich hiervoor hebben aangemeld te zien in de Google Maps-weergave naast de zoekresultaten.


Patientenreview & Google

Patientenreview helpt u om tevredenheid te meten onder uw patiënten. Nadat we inzichtelijk gemaakt hebben wie de ambassadeurs zijn, worden deze verzocht om een aanbevelingen te publiceren online. Dit kan op erkende en betrouwbare review websites zoals Independer, ZorgkaartNederland, Facebook en ook Google. Hi ermee vergroten we het vertrouwen in uw zorgpraktijk en stimuleren  we de vindbaarheid onder nieuwe en bestaande patiënten. Als u dag in en dag uit kwaliteitszorg levert aan uw patiënten, wilt u toch ook dat zichtbaar is? 


Patienten vertellen in reviews wat kwaliteitszorg is. Wij maken daar zichtbare zorg van. Zo krijgt u direct actueel inzicht in de kwaliteit van uw zorg.  Laten we starten met het beste van uw praktijk te vragen. We geloven dat inzicht in kwaliteit en keuze informatie betere zorg maakt. Niet alleen omdat keuze-informatie verplicht is, maar omdat betere zorg tot tevreden patiënten leidt én tot tevreden zorgmedewerkers.


Wouter Krusemann

Patientenreview

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie
Betrokken partijen: Patientenreview

Lees meer over:
Review Review
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen