menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
31 oktober 2016

Blog: 5 tips voor een aangename wachttijd

Wachten is voor de meeste mensen lege onbestemde tijd. In de praktijk krijgen we allemaal weleens te maken met uitloop, dat is onvermijdelijk. Hoe zorg je ervoor dat de wachttijd voor de patiënt korter lijkt?
Blog: 5 tips voor een aangename wachttijd

5 tips om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken:

 

1. Informeer je klanten over de uitloop

Gedachten als "hoe lang gaat het nog duren?" of "zijn ze me niet vergeten?" geven onrust. Je stelt mensen op hun gemak wanneer je excuus maakt voor de uitloop en erbij vertelt hoe lang het nog ongeveer gaat duren. Het tonen van de actuele wachttijden via narrowcasting kan een goede optie zijn.

 

2. Creëer een prettige omgeving

De tijd gaat sneller in een prettige omgeving. Een sfeervolle wachtkamer en gelegenheid om comfortabel te zitten helpen daarbij. Kijk eens wat er in de wachtkamer aan de muur hangt. In onze praktijk hebben mensen zicht op een levensgrote foto van het strand, daar krijgen we veel positieve reacties op. Kleurrijke schilderijen doen het ook vaak goed.

 

3. Televisie, wifi en een leestafel

Een televisie en een leestafel met ruime keuze aan tijdschriften en kranten geven de nodige afleiding. De beschikbaarheid van wifi doet wonderen. Een spelletje doen, e-mail lezen of even chatten, het zijn de dingen die we in ons dagelijks leven vaak doen. Zo kan wachten overgaan in ‘even ontspannen’.  

 

4. Denk aan de kleintjes

Wat is leuker dan met ‘vreemd’ speelgoed spelen? Een speelhoekje met lego, wat Donald Ducks, Playmobil, autootjes, puzzels en kleurboeken houdt de kleintjes bezig. En rustige kinderen zorgen voor rustige ouders!

 

5. Bied de mogelijkheid voor een nieuwe afspraak

Loopt de wachttijd echt uit de hand of wordt een klant onrustig omdat hij mogelijk een afspraak mist? Geef dan de mogelijkheid om een nieuwe afspraak in te plannen. Natuurlijk is dat niet leuk maar soms is het de beste oplossing.

 

Doris Post

Praktijkmanager Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Wachtkamer Patiënt
Gerelateerde artikelen

 

VERDER LEREN


Het PraktijkmanagersNetwerk organiseert voor beginnende en ervaren praktijkmanagers trainingen op maat. Bekijk het volledige programma op www.pmacademie.nl.

 

Meest gelezen
Open modal