menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
3 april 2017

Blog: Persoonlijk contact maakt (nog steeds) het verschil

Cliënten kunnen zich vandaag de dag online van informatie voorzien over alle mogelijke behandelmethoden. Wanneer ze vervolgens de praktijk bezoeken, komen ze meestal dan ook goed beslagen ten ijs. Daarbij kunnen we tegenwoordig online heel gemakkelijk, snel en effectief communiceren. Toch blijft persoonlijke benadering, face-to-face, cruciaal voor goede (mond)zorg.
Blog: Persoonlijk contact maakt (nog steeds) het verschil

Natuurlijk is het prima dat cliënten zich online oriënteren. Maar om informatie op waarde te schatten heb je achterliggende kennis nodig. Daarom vinden wij het belangrijk om altijd persoonlijk in gesprek te gaan met onze cliënten om zo zorgvuldig af te wegen welke behandeling het beste past.

 

Horde

Er is nog een heel belangrijke reden om persoonlijk contact te koesteren. Niemand vindt het leuk om de tandarts te bezoeken. Sommige angstpatiënten mijden de tandarts zelfs jarenlang. De praktijk bezoeken in de wetenschap dat je niet in de behandelstoel plaats hoeft te nemen kan voor angstpatiënten net dat duwtje in de rug geven om die horde naar de tandartspraktijk tóch te nemen. Met ongedwongen persoonlijk contact kun je mensen tot rust brengen.

 

Geruststelling

Ook is persoonlijk contact belangrijk op het moment vlak voordat een ingreep plaats gaat vinden. Voor de meeste cliënten blijft een behandeling spannend. Aandacht voor emoties en informatie over wat er precies gaat gebeuren stellen je cliënt gerust. Het helpt hem of haar om een behandeling met meer ontspanning en vertrouwen tegemoet te zien.

 

Persoonlijk contact met je cliënt hoeft helemaal niet moeilijk te realiseren te zijn. Je kunt het op verschillende manieren vormgeven: van inloopspreekuren en open dagen tot aan videochats of belsessies. Medische zorgverlening is en blijft, ondanks de online mogelijkheden van tegenwoordig, altijd mensenwerk en dat maakt die persoonlijke benadering zo essentieel.

 

Doris Post

Praktijkmanager Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Patiënt Communicatie
Gerelateerde artikelen

 

VERDER LEREN


Het PraktijkmanagersNetwerk organiseert voor beginnende en ervaren praktijkmanagers trainingen op maat. Bekijk het volledige programma op www.pmacademie.nl.

 

Meest gelezen
Open modal