menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
11 februari 2020

Charlotte van den Wall Bake tijdens PM On Tour: ‘Ga met medewerkers in dialoog en kom erachter wat er speelt’

Charlotte van den Wall Bake, voorzitter Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en coach voor onder andere praktijkmanagers, vertelt tijdens PM On Tour op 6 februari in Zwolle over beoordelingsgesprekken. Later die dag sprak Joost de Waard over omgaan met zieke werknemers. Na de introductie gaan de deelnemers in twee groepen in tafelgesprekken dieper in op de besproken onderwerpen.
Charlotte van den Wall Bake tijdens PM On Tour: ‘Ga met medewerkers in dialoog en kom erachter wat er speelt’

Dagvoorzitter Charlotte van den Wall Bake verwelkomt de praktijkmanagers in restaurant het Refter. Op het evenement kwamen 23 praktijkmanagers af. Na een rondleiding door het restaurant, dat dat in de middeleeuwen gebouwd werd als klooster, introduceert van den Wall Bake Geert Dijkstra en Guus Vreeswijk. Dijkstra praat als uitgever de deelnemers bij over de ontwikkelingen rond het PraktijkmanagersNetwerk en vraagt ze mee te denken over de ontwikkeling van het platform.

 

Vervolgens vertelt Vreeswijk, directeur van Dental Plek, over de nieuwe netwerktool MO Plek en helpt aanwezigen ter plekke met het installeren ervan. Al snel wordt duidelijk dat verschillende praktijkmanagers al gebruik maken van MO Plek en vertellen ze over hun ervaringen. De snelle reacties op vragen aan collega-praktijkmanagers noemen de gebruikers nuttig. Ook het contact met collega’s vinden ze  positief.

 

‘Ga met elkaar in dialoog’

Na de introductie van Joost de Waard (zie: Joost de Waard bij PM On Tour over verzuim: ‘Maak medewerkers zelf verantwoordelijk’) is het woord aan Charlotte van den Wall Bake en doet zij een pleidooi om met beoordelingsgesprekken te stoppen. ‘Het is een oproep om na te denken hoe het beter kan. Door de tekorten in de zorg wordt het steeds belangrijker om medewerkers aan je te binden’, stelt ze. Het voeren van een beoordelingsgesprek is volgens Van den Wall Bake niet nuttig, omdat je terugblikt in plaats van vooruit kijkt. Tijdens beoordelingsgesprekken is de werkgever zeventig procent van de tijd aan het zenden en dat maakt de medewerker passief, betoogt ze. ‘Door met elkaar in dialoog te gaan, gaat het ziekteverzuim omlaag en gaan de prestaties omhoog.'

 

De rest van het artikel vind je op   mo.plek.co. Dé tool om in contact te komen met collega-praktijkmanagers. Lees nieuws, tips, documenten en wissel ervaringen met elkaar uit. Stel vragen via de ‘durf te vragen groep’ over alles binnen je vakgebied. Maak groepen aan en deel documenten, stel vragen en maak afspraken. Verder vind je een overzicht van alle regiosessies, trainingen en congressen. In MO Plek heb je alle informatie op één plek.

 

Nog geen lid van het PraktijkmanagersNetwerk? Meld je  hier aan en ontdek de voordelen. 

Foto: Charlotte van den Wall Bake
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen