menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
19 november 2019

Startersdag: maak kennis met het beroep en met elkaar

De Startersdag op 28 november in Amersfoort biedt beginnende praktijkmanagers een gevarieerd programma met voorbeelden uit de eerste lijn. Geert Dijkstra, directeur van MedischOndernemen, opent de dag met een welkomstwoord. Daarna zal Charlotte van den Wall Bake, coach Van den Wall Bake Coaching, ingaan op de positie van praktijkmanagers. Ook geeft praktijkmanager Ratna Looijmans een inkijkje op de werkvloer. Bovendien is er volop gelegenheid om te netwerken.
Startersdag: maak kennis met het beroep en met elkaar

Belangrijk doel van de Startersdag is het ontmoeten van andere (aspirant)leden van het Praktijkmanagers Netwerk, die recent lid zijn geworden en vaak ook hun eerste baan als praktijkmanager hebben. De ervaring leert dat als je elkaar een keer uitgebreider hebt gesproken, je ook sneller contact opneemt om vragen met elkaar te bespreken.

 

Aan de slag

In een interactieve sessie gaat Charlotte van den Wall Bake in op de bijzondere rol die praktijkmanagers innemen in de praktijk. Ingeklemd zitten tussen praktijkhouder en personeel is soms best ingewikkeld. Wat stem je wanneer met je praktijkhouder af zodat verwachtingen en taken helder zijn? Hoe houd je voldoende afstand naar het team zonder er buiten te komen te staan? Op basis van haar ruime ervaring als coach van talloze praktijkmanagers en praktijken stipt Charlotte in deze workshop kernpunten aan waar je direct mee aan de slag kunt als startende praktijkmanager. Tijdens de sessie komen voorbeelden van praktijken uit de eerste lijn aan bod. 

 

Ervaringsuitwisseling

Tot slot vertelt Ratna Looijmans, praktijkmanager bij tandartspraktijk Frank Jansen in Tegelen, over haar successen en ook enige zaken die ze achteraf liever anders zou hebben gedaan. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor vragen.   

Gedurende deze dag leer je andere beginnende praktijkmanagers beter kennen. Ook is er een lunch met volop gelegenheid tot netwerken. 


De Startersdag vindt plaats op 28 november in De Eenhoorn in Amersfoort. Bekijk hier de tijden van het programma

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur

Lees meer over:
Praktijkmanager starter
Gerelateerde artikelen