menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
12 augustus 2020

Heb jij het Functieprofielenonderzoek al ingevuld? Doe het voor 19 augustus!

Als PraktijkmanagersNetwerk zijn we, net als jij, benieuwd naar de ontwikkeling van het vak van praktijkmanager binnen de eerste lijn. Vandaar dat we na 2011 en 2017 nu voor de derde keer het grootschalige Functieprofielenonderzoek hebben opgezet in samenwerking met onder meer de VvAA en de KNMT.
Heb jij het Functieprofielenonderzoek al ingevuld? Doe het voor 19 augustus!

Sneak preview

De ingevulde enquêtes komen nog binnen, maar we konden niet wachten. En namen vast een kijkje in de bijna 200 ingevulde enquêtes. Een sneak preview:
 
• De instroom van nieuwe praktijkmanagers zien we terug in de cijfers: ruim 40% van de respondenten werkt 0 tot 4 jaar als praktijkmanager.
• Van de respondenten is 6% man en bijna 40% 50 jaar of ouder.
• Bijna 70% heeft minimaal een Hbo-opleiding en 80% zit in het MT van de praktijk.
• Ruim 60% heeft geen taken naast de rol als praktijkmanager.
• Ruim 75% werkt bij een praktijk, de rest werkt bij twee of meer praktijken.
• Van de respondenten is ongeveer een kwart praktijkmanager bij een tandartspraktijk en de helft werkt bij een huisartspraktijk.

Over de huidige taken en verantwoordelijkheden, het team, de arbeidsvoorwaarden én het werkgeluk lees je meer in het onderzoeksrapport dat in oktober verschijnt.
 

Doe het voor 19 augustus

Heb je de enquête nog niet ingevuld? Doe dat dan uiterlijk 19 augustus. Je bewijst er jezelf, je collega’s en je vak een grote dienst mee. Dank alvast!
Om de basis voor de analyse nog sterker te maken, nodigen we vooral praktijkmanagers bij mondzorgpraktijken uit om 20 minuten van hun tijd vrij te maken voor de enquête.
 
 

Resultaten op de Dag van de Praktijkmanager

Op 8 september krijg je alle resultaten gepresenteerd en geïnterpreteerd tijdens een van de sessies van de Dag van de Praktijkmanager. Je kunt er live bij zijn of vanaf je (thuis)werkplek meekijken en -doen. Meer informatie en aanmelden: www.pmdag.nl. Deelnemers aan de (online of live) Dag van de Praktijkmanager krijgen een gratis exemplaar van het onderzoeksrapport (t.w.v. € 29,95) toegestuurd.
 
 
Geplaatst door: Corina de Feijter Corina de Feijter
Redacteur
Gerelateerde artikelen