menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
19 mei 2016

Blog: Het teamuitje

We kijken er elk jaar weer naar uit: het jaarlijks teamuitje. Het belangrijkste van die dag is dat we het leuk hebben. Tegelijkertijd is het leerzaam om elkaar eens mee te maken in een heel andere situatie.
Blog: Het teamuitje

Dat begint al bij het plannen van het teamuitje. In onze praktijk bepalen we samen de bestemming en verdelen we de taken: vervoer regelen, dingen uitzoeken, prijzen vergelijken en een planning voor die dag maken. We doen tijdens het uitje géén vakinhoudelijke zaken. We willen gewoon lol hebben. Ieder jaar doen we weer wat anders. Een kerstmarkt in Duitsland, een golfclinic of een kookworkshop met lokale streekproducten. Afgelopen jaar gingen we naar Vlieland. Veel voorpret zit al in de voorbereiding: wat gaan we doen, waar gaan we eten, welke boot gaan we pakken? Want als het om Vlieland gaat begint het feest natuurlijk al met de bootreis. 

 

We bouwen ook een vorm van teambuilding in. Die uitdaging zoeken we in steeds een andere activiteit. Op Vlieland kozen we voor een groepsfietstocht met tandems. De opdracht was om via GPS een aantal tussenstops te vinden. Dat gaf ons als groep een gezamenlijke missie. Daarnaast moesten we op onze tandems ook als duo’s goed zien samen te werken. In de praktijk werken we natuurlijk ook veel samen, maar op een hele andere manier dan dat nu vereist was. Het bracht ons allemaal even uit de comfortzone en gaf ons de gelegenheid om nieuwe dingen met elkaar te beleven. Ondanks dat we ver weg blijven van vakinhoudelijke zaken, zijn we dus tijdens het teamuitje wel degelijk bezig met de kwaliteit van onze praktijk. 

 

Tussen de (fiets)bedrijven door was er natuurlijk ook ruimte voor een beloning. Lokale horecaondernemers zorgden tijdens de tussenstops voor een warm onthaal en verwenden ons met culinaire hapjes. Voor ons is het teamuitje dus een mooie en educatieve manier om elkaar ook eens van een andere kant te leren kennen, maar vooral ook een dag waarop we samen veel plezier beleven!

 

Doris Post

Praktijkmanager Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Teamontwikkeling Samenwerken
Gerelateerde artikelen

 

VERDER LEREN


Het PraktijkmanagersNetwerk organiseert voor beginnende en ervaren praktijkmanagers trainingen op maat. Bekijk het volledige programma op www.pmacademie.nl.

 

Meest gelezen