menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
6 februari 2017

Hoe help jij jouw cliënten gemotiveerd te blijven?

De eerste weken van het jaar zijn gepasseerd en bij de meeste mensen beginnen de goede voornemens langzaamaan weg te ebben. Om doelen te bereiken moet je kunnen focussen op resultaten op de lange termijn, en dat blijkt nog niet zo makkelijk. Dat geldt ook voor onze cliënten. Daadwerkelijk resultaat van een behandeling valt of staat met motivatie. Hoe kunnen we daarbij helpen?
Hoe help jij jouw cliënten gemotiveerd te blijven?

Je motivatie op peil houden, we weten allemaal dat het heel moeilijk is. Je hebt de juiste mindset nodig en vervolgens moet je dóórzetten. Het helpt wanneer je succes ervaart, ook wanneer het langer duurt voordat je dat succes bereikt hebt. Daarnaast is het goed om een stok achter de deur te hebben, bijvoorbeeld iemand die je coacht.

 

Als zorgprofessional kun je een belangrijke rol spelen bij het motiveren van je cliënt, bijvoorbeeld tijdens de contactmomenten in de praktijk. Daarnaast is het prettig om jouw cliënt ook in de periodes tussen twee afspraken te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren, zoals per e-mail of telefonisch contact. Ook een gezondheids-app kan daarbij een mooie tool zijn. Deze apps geven de cliënt vaak de mogelijkheid om gegevens bij te houden, die je vervolgens samen kunt bespreken. Wat werkt en wat haalbaar is, is voor elke praktijk weer anders.

 

Vertrouwen is en blijft de hoofdzaak. Het is belangrijk voor de cliënt om de ruimte te voelen dat hij of zij open kaart kan spelen. Ook wanneer het niet zo goed gaat is het prettig om dat kwijt te kunnen. Dan kun je samen kijken hoe je het probleem het beste bij de kop kunt pakken. Je motivatie op peil houden, het is moeilijk genoeg. Persoonlijke aandacht helpt daar zeker bij!

 

Doris Post

Praktijkmanager

Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie

Lees meer over:
Patiënt
Gerelateerde artikelen

 

VERDER LEREN


Het PraktijkmanagersNetwerk organiseert voor beginnende en ervaren praktijkmanagers trainingen op maat. Bekijk het volledige programma op www.pmacademie.nl.

 

Meest gelezen
Open modal