menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
28 januari 2020

Charlotte van den Wall Bake bij PM on Tour: ‘Open aanspreekcultuur begint bij goed luisteren’

Charlotte van den Wall Bake vertelt tijdens PM on Tour over open organisatiecultuur ('spreek uit, spreek aan, spreek af'). Aan het evenement op 16 januari in de ‘De Soete Moeder’ in Den Bosch namen 22 praktijkmanagers deel. Naast de workshop van Charlotte van den Wall Bake stonden ook de workshops van Peter Revalk (Docket) over planning in de praktijk en Joost de Waard over ‘Prioriteiten in het personeelsmanagement’ op het programma.
Charlotte van den Wall Bake bij PM on Tour: ‘Open aanspreekcultuur begint bij goed luisteren’

Dagvoorzitter Charlotte van den Wall Bake opent de dag in de vroegere kapel van Kloosterhotel ‘De Soete Moeder’. Ze wijst op initiatieven van het PraktijkmanagersNetwerk als MO Plek en de Dag voor de Praktijkmanager, het jaarlijkse evenement voor de beroepsgroep. Het vindt dit jaar plaats in Hilversum en valt samen met het Songfestival.


De deelnemers krijgen van projectleider Adri Ederveen een rondleiding door De Soete Moeder , het voormalige klooster van de Zusters van Liefde, dat in 2014 verbouwd werd tot hotel en leerwerkplek voor jongeren.

 

‘Als er iets is, praat er dan over’

In haar workshop bespreekt Charlotte van den Wall Bake het belang van een open bedrijfscultuur en hoe die te stimuleren. ‘Vaak hebben we een stuk gene om dingen uit te spreken. Veel mensen duiken weg, slikken kritiek op collega’s in. Maar als er iets is, praat er dan over. Dat vraagt een goede timing en betekent ook dat je goed moet nadenken wat je wil zeggen. Blijf zelfkritisch en benader anderen ook met respect. Het doel is niet om alles zo maar te zeggen.’


De rest van het artikel vind je op  mo.plek.co. Dé tool om in contact te komen met collega-praktijkmanagers. Lees nieuws, tips, documenten en wissel ervaringen met elkaar uit. Stel vragen via de ‘durf te vragen groep’ over alles binnen je vakgebied. Maak groepen aan en deel documenten, stel vragen en maak afspraken. Verder vind je een overzicht van alle regiosessies, trainingen en congressen. In MO Plek heb je alle informatie op één plek.

 

Nog geen lid van het PraktijkmanagersNetwerk? Meld je  hier aan en ontdek de voordelen. 

Foto: Charlotte van den Wall Bake
Geplaatst door: Martin Zuithof Martin Zuithof
Hoofdredacteur

Lees meer over:
PM On Tour Praktijkmanager
Gerelateerde artikelen

 

VERDER LEREN


Het PraktijkmanagersNetwerk organiseert voor beginnende en ervaren praktijkmanagers trainingen op maat. Bekijk het volledige programma op www.pmacademie.nl.

 

Meest gelezen
Open modal