menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
2 december 2014

Praktijkmanagers tevreden over hun werk

70% van de praktijkmanagers is tevreden over de eigen werksituatie. Ze waarderen vooral de zelfstandigheid en vrijheid in de functie en de afwisseling in de werkzaamheden. Het meeste van hun tijd zijn ze kwijt aan personeelszaken. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van het Praktijkmanagers Netwerk over wat de praktijkmanager nu bezig houdt.
Praktijkmanagers tevreden over hun werk

Brandjes blussen

Maar liefst 51 praktijkmanagers deden mee aan het onderzoek. De meeste praktijkmanagers zijn zogezegd tevreden over hun eigen werksituatie. Degenen die niet zo tevreden zijn (30%)  worstelen met de hoeveelheid werk en ‘de brandjes’ op de werkvloer die dagelijks geblust moeten worden.

 

Teammanager

Managen van het team is het belangrijkste deel van de werkzaamheden.  Roosteren van personeel,  aansturen van personeel en interne communicatie  nemen het meeste tijd in beslag. Daarnaast vergen  de administratie en het kwaliteitsbeleid veel tijd.   Niet gek dus dat praktijkmanagers aangeven dat ze de samenwerking en communicatie in het team willen verbeteren. Betere processen en structuur in de organisatie staat ook hoog op het verlanglijstje. En, wat meer vertrouwen, rugdekking of een duidelijk mandaat, zou het leven (of in elk geval het werk) van praktijkmanagers enorm kunnen veraangenamen.

 

Meer bereiken met minder middelen

Tot slot: 90% van de praktijkmanagers ervaart dat zij en / of de praktijk meer moeten doen, met minder middelen. Zowel op financieel en commercieel vlak als op het gebied van personeel, moet er harder gewerkt worden om hetzelfde  te bereiken. En hetzelfde is niet meer genoeg. De kwaliteitseisen komen steeds hoger te liggen.  In dat licht is het niet zo gek dat de praktijkmanagers  in de uitdagingenlijst het verbeteren van efficiency met stip op nummer 1 zetten . Kwaliteit en marketing volgen op respectabele afstand.

 

Voor ons veel inspiratie! Hartelijke dank daarvoor.  De Dag van de Praktijkmanager op 16 april 2015 komt  in het teken komen te staan van deze onderwerpen. Meer bereiken met minder middelen. We gaan ertegenaan! 

 

Dag van de Praktijkmanager 2015

Op donderdag 16 april 2015 wordt de achtste editie Dag van de Praktijkmanager georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.pmdag.nl.   

Geplaatst door: Susanne Morren Susanne Morren
Redactie
Gerelateerde artikelen

 

VERDER LEREN


Het PraktijkmanagersNetwerk organiseert voor beginnende en ervaren praktijkmanagers trainingen op maat. Bekijk het volledige programma op www.pmacademie.nl.

 

Meest gelezen