menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
14 januari 2020

Save the date: Dag van de Praktijkmanager 14 mei 2020 in Hilversum

Op donderdag 14 mei zijn we voor de dertiende editie van de Dag van de Praktijkmanager te gast bij Theater Gooiland in Hilversum. En dat is geen toeval. Want Nederland is dan in de ban van het Songfestival. En wat is er leuker dan ons congres te organiseren in dé mediastad van Nederland!
Save the date: Dag van de Praktijkmanager 14 mei 2020 in Hilversum Dag van de Praktijkmanager 2019

Maatwerk voor iedere praktijkmanager 

Het aantal praktijkmanagers groeit, in elk type eerstelijnspraktijk, in elke regio en op elk niveau. Vandaar dat we de nieuwe koers, die we in 2019 hebben ingezet, ook in 2020 voortzetten: naast een aantal voor iedereen interessante onderwerpen, bieden we ook steeds maar sessies op maat aan. We kijken daarbij naar: 

 • Workshops voor starters en ervaren praktijkmanagers. 
 • Verdiepingssessies met specifieke thema’s die spelen bij praktijkmanagers in mondzorg-, huisarts- en andere praktijken. 
 • Het versterken van de regionale netwerken. 

Voor de deelnemers aan de druk bezochte editie van 2019 was deze aanpak op maat een belangrijke reden om de dag een hoge waardering te geven. Met een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer was dit de hoogste in de 12-jarige historie van het evenement. 

 

Praat mee over het programma 

Op dit moment zijn we volop bezig om een inspirerend programma samen te stellen. Zo was er onlangs een bijeenkomst van de Raad van Advies. Daarin kwamen een reeks suggesties naar voren als: 

 • Hoe ga je het best om met de schaarste op de arbeidsmarkt? Hoe positioneer je jouw praktijk als interessante werkgever? Hoe haal je het maximale uit je wervingstraject? Wat is een reëel ZZP-percentage en hoe haal je hiervoor de beste kandidaten binnen? Hoe houd je je personeel aan boord? 
 • Aansturen van je team op een moderne manier. De praktijkmanager als coach. Meer eigenaarschap bij je collega’s. 
 • Een direct toepasbare update over de belangrijkste wet- en regelgeving. 
 • Een praktische workshop over het verbeteren van de klantreis van je patiënt. 
 • Wie ben je (of wil je zijn) als praktijkmanager? Waar sta je voor?  
 • Grote en kleine succesverhalen (en bloopers) delen. 
 • Wat doe je als je praktijk wordt overgenomen of gaat fuseren? Wat betekent dit voor jouw rol als praktijkmanager? Hoe bouw je een nieuw team? Hoe bewaak je de gewenste cultuur? 
 • Ook praten we met de NVvPM over specifieke onderwerpen voor praktijkmanagers bij huisartsen. 

Je vindt het programma binnenkort op de website. 
  

Wat wil jij bespreken? 

Heb jij nog urgente onderwerpen die je graag aan bod laat komen? Stuur een e-mail met je suggesties naar  geert@medischondernemen.nl. Ben je lid van het Praktijkmanagers Netwerk? Log dan in op je MO Plek-account en meng je in de actuele discussies. 

 

Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar www.pmdag.nl

Foto: Martin Hols
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen